Zatezači žice

Sicko1984

Član
Učlanjen(a)
18 Mar 2016
Poruka
978
Ove godine sam rešio da na svim žicama stavim zatezače, do sad sam imao samo na žici koja nosi lukove, smučilo mi se da svake godine odvijam, secam, zavijam oko stubova.

Razmišljao sam da predjem na griple klešta itd...

Našo sam ovaj link pravljene od armature 6ice.

Odlični su, prosti i dugovečni, sirotinjski 😁.
Napravio sam forme za savijanje i za 7min odradim 10kom.

Možda koristi nekom...

A vala jeste dosadno zatezati svake godine a pogotovo ko ima puno redova (ja ih imam preko 100).

Juče i danas zatego žice, 585kom.
Mogu da kažem da su odlični, čak se i lakše zatežu od onih na motanje (njih imam na glavnim žicama).
Armiračka klešta, uhvati se kraj i vrti...
A žice, ko na gitari... Iščupaću ankere 😁

Не чупај анкере, добро је и без чупања, а може и не дај Боже да се праћне та жица, што би вероватно било непријатније него кад пукне жица на гитари на пример )

Него има ли ко идеју чиме затезати сајле на електричној огради за стоку, а да затезач буде од непроводника? И да по могућству не упропасти сајлу... Постоје неки пластични затезачи у продаји, него су прилично скупи, а мислим и да оштећују сајлу, уврћу је на неки ружан начин. Треба ми мислим 50ак комада јер конструишем сложени систем мрежа и преграда, а буџет за ограду сам пробио давно... као купи пастирицу и шта те брига. А пастирица је инвестиција од 5% у односу на цену ограде ) што нисам знао пре. Док се нисам латио посла

Nazad
Vrh