Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
ja sam u okolini obrenovca 2013 u jesen posadio 90 kom u jednakostranicnom trouglu (11,3 x10 m) i kao medjuusev posejao soju ali sam se sa ambrozijom bas napatio (dobijem i alergiju na nju) . kakva su ti iskustva sa detelinom jer po koracu i soskicu je bas treba izbegavati? pozdrav@futurefarming - Druze, iskreno govoreci, moram neshto da sadim izmedju redova... Nesto sto ce da mi odmah donosi lovu.. Jer planiram da podignem kredit... I to na 5 godina... Taman toliko moze da se gaji detelina pored oraha... Recimo ako pocetne redove odvojim od komshije za 2 metra. I sa jedne i sa druge strane. I ako zasadim 4 reda oraha. I od svakog oraha detelinu odvojim po 1 metar i sa jedne i sa druge strane. Znaci 4 reda puta 2 metra, to je 8 metara, plus ona 4 metra sa strane.. Znaci na parceli sirine 30 m oduzmem 12 metara i ostaje mi 18 metara za sadjenje deteline. Znaci 18 metara sirine i 380 metara duzine... To je preko jednog lanca deteline... A tacno toliko mi treba da pokrijem troshkove kredita za celu godinu... Imam i kultivator sa kosom.. I balirku.. To bi bukvalno bilo preko 200 bala po kosenju... Plus bih je malo navodnjavao... Znaci to mi treba samo u prvih 5 godina... Posle toga me bash briga za detelinu
Inace, svaki orah bih ogradio onom plavom mrezicom za fasadu. Plus bi parcela bila kompletno ogradjena..
Sta mislish o tome? Moglo bi da uspe... I naravno da bih djubrio sve... Lepo i uredno ... Po jusu... Bar to znam da radim, jer sam decko sa sela![]()