Zaštita voda i ekologija

topjez.jpg


A sve bi trebalo ovako da izgleda:
 
Poslednja izmena:
Nije tu kolega u zabrani kesa plastičnih i do političara , problem je u nama , zašto bacati ?
Da ne bude da samoga se hvalim ali ja nigde nista ne bacam.Grickam suncokret dok obilazim njive i kesicu stavim u dzep,prskam herbicidima koje takodje mrzim i naravno flasu opet kuci.Kad odem u prodavnicu svi mi guraju plasticne kese ja ih gotovo nikada ne uzimam i uvek kazem da to zagadjuje okolinu i ne treba ga koristiti.Generalno sve to treba zabraniti zakonom ako zelimo jos da zivimo na ovoj planeti.Zar nam je nesto bilo lose pre 30-40 godina kada je svaka flasa bila staklo koje se menjalo u prodavnici ili kada smo u trgovinu isli sa torbom?Danas se ogromna kolicina gasova ispusta u atmosferu i ogromna kolicina plastike se baca svuda po prirodi.Ne mogu da shvatim recimo odem na Vlasinsko jezero i pogledam onakvu lepotu a gde god bili ljudi i pecarosi ostala gomila smeca iako ima kontejnera.Ili kod mene kad obilazim polje gledam gde god su bili lovci ostalo je gomila kesa i flasa od piva.Znaci katastrofa.Ribolovcima i lovcima treba uz dozvolu jasno da stoji da ce platiti ogromnu kaznu ako se nesto od otpada nadje posle njih.Nesto mora da se uradi a ima puno posla a malo politicke volje.
 
Kukaju svi zbog poplava ,a sami sebi kanale i kanalizacije zatrpali otpadom. Kriva je tu i država što se malo obraća pažnja na izradu regionalnih deponija smeća ali i narod koji je generalno stoka. Ni životinje ne se.. tamo gde jedu ali mi upravo to radimo ::sramota::
 
Pa ako sad nemaju kisika u vodi šta će biti u augustu? I to babuška koja je baš otporna?
 
Mislim da to nema veze sa nedostatkom kiseonika u vodi, nego da je nastupilo trovanje... necim izazvano. Nadlezna tela tvrde da je nedostatak kiseonika u vodi sto mislim da je cisto lupetanje, da bi lakse oprali ruke od svega. Da bi se voda "prevrnula" (ostala bez kiseonika) potrebne su mnogo vece vrucine i zagrejanost vode i na to da padne dobar hladan pljusak.
 
Pa dokle vise????

30. jun 2014. | 18:40 | Izvor: RTV



Skoro 1.000 uginulih riba u Koviljskom ritu

KOVILJ - Skoro 1.000 uginulih riba, bilans je nedavnog pomora u delu Koviljskog rita. Pecaroši iz tog kraja sumnjaju u hemijsko zagađenje, dok nalazi nadležnih inspekcija upućuju na to da je trovanje prozrokovano organskim opterećenjem i nedostatkom kiseonika, što se inače dešava na vodotocima u Vojvodini.
video_icon.gif

Skoro 1000 uginulih riba, bilans je nedavnog pomora u delu Koviljskog rita.
uginula-riba_660x330.jpg





http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/485546/Borcanci-jeli-otrovanu-ribu
 
Poslednja izmena:
Molim sve kolege da nam svojim glasom pomognu u ostvarenju sna koji sanjamo već 7 godina pokušavajući da od deponije smeća u Banatskom Karađorđevu napravimo jedan lep eko kutak - jezero za sportski ribolov.

Površina budućeg jezera je oko 6 ha i ono je izgledalo ovako:

attachment.php
attachment.php



attachment.php
attachment.php


Radom, zalagenjem i sopstvenim sredstvima uspeli smo da napravimo mali pomak i primaknemo se korak bliže krajnjem cilju.

attachment.php
attachment.php

attachment.php


Dobar deo smeća je uklonjen, izvučeno je 26 zmajevki koječega, ali ostaje nam još mnogo površinskih radova kao i bušenje bunara za koja su nam potrebna sredstva. NIS Gazprom je raspisao konkurs za dodelu sredstava za projekte, među kojima su i naša dva projekta.

Ovom prilikom molim sve članove foruma koji su u prilici da odu na sajt "Zajednici zajedno" (http://zajednicizajedno.nis.eu/glasanje) i u delu za glasanje za grad odaberu "Žitište" i da glasaju za sledeća dva projekta:

1. Od deponije do eko kutka;
2. Moja učionica u parku.


Ne košta ništa i ne oduzima puno vremena, a nama će mnogo značiti.

Unapred zahvalni,

Goran Bogdanović (floyd),
"USR Karađorđevo" iz Banatskog Karađorđeva.
 
Nazad
Vrh