Koristite zastareli preglednik. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice. Trebali biste nadograditi ili koristiti alternativni pregledač.
JA signum stavljam 1,5kg na 440l vode, oni cak preporucuju 1.8kg po hektaru, nebitna je potrosnja vode.
Moja lova
Drze switch kod nas kosta 7400 dinara 400g sto mu u prevodu dodje oko 65e 400g, a manja pakovanja su jos skuplja, ali ako oces dobru zastitu, bez switcha i signuma za trulez nemas sta da trazis
Batman BG
To ti je palez lista, sasvim normalna pojava kod velikih promena temperatura, nista opasno
Boom, Da li ovolika kolicina kise umanjuje dejstvo preparata? Ja sam prskao pre dve nedelje sa Insekticidima i Quinom protiv pegavosti i plamenjace. U medjuvremenu sam prskao jednom Aminoflex +Swich ,a jednom Aminoflex+Signum. Na sta obratiti paznju kad kisa stane,osim naravno trzlezi,da li da ponovim Quin,ili da prskam Quadris?
Prskaj Quadris, prevelika je vlaga i pepelnica je opasna sad. Ne znam u kojoj ti je fazi sad jagoda, pocetak cvetanja, puno cvetanje ili zavrseno cvetanje, treba voditi racuna i na karencu.
Losovac
Onda opici Quadris i neki insekticid Fobos ili Pinto.
Edward
Moze druze, nisam naisao na sredstvo da ne moze da se mesa sa Quadrisom smao prati karencu jer si na kraj cvetanja, Quadris ima 15dana karencu a sta ces staviti za grinje to ne znam
Boom
Meni je agronom rekao da kvadris ima karencu 7-10 dana.Da ne bude zabune medju nama,predlazem da u ovoj temi napišemo svi koje preparate poznajemo i kolika im je karenca u jagodama.Nadam se da ce me kolege jagodari podrzati.
Dobar predlog,mada je nesto takvo vec bilo u nekim starijim stranicama za prosle godine,ali nije na odmet.Mada ce biti tesko usaglasiti odgovore,jer nema preparata koji su registrovani za jagode,ili nesto malo.Al svakako dobro je da cujemo.
MA sve je to ok. Vrlo malo ih je registrovano u Srbiji za jagodu, ali ok par dana nista nece znaciti, ma ima u temama stalno se to spominje, da se ne ponavljamo ko pokvarene ploce
Ja sam po preporuci prskao:
I 29.3. CUPRABLAU+CYTHRIN insekticid+humistart
II 8.4. Aminoflex 250ml na 100l,posle zajedno insekticide FOBOS za vasi ,ENVIDOR za grinje,fungicide QUIN za lisnu pegavost i PEHAR za botritis I BORMAX 20 za oprasivanje
III 12.4. Trazex mikroelementi + NURELLE D insekticid
IV 14.4. Aminoflex 250ml+SWICH
V 21.4. Aminoflex+SIGNUM
Za vikend cu Quadris i Fobos i jos jednom za 15 dana SWICH . Nadam se da ce to biti dovoljno,plus redovna prihrana kroz sistem.
Ovo je čak i manje prskanja od programa zaštite koji se preporučuju. Kod mene je specifično da ne živim u mestu gde su mi jagode,pa moram da delujem preventivno.
Plus neiskustvo u prepoznavanju simptoma,tako da nisam smeo da prepustim slučaju. Trudim se da pratim karence na sredstvima,kod mene je tek u prvoj fazi cvetanja.
Zaplašio si me sa Botritisom,pa se ne igram. Ne znam samo da li ce od ove kišetine uspeti da procveta,opraši se i zametne dovoljno plodova, ako ne biće mi: Džaba ste krečili.
Druze samo cepaj sa borom prskanje na 5 dana do kraja cvetanja, uzmi bor max, ili bilo sta sto ima jacu koncetraciju bora ali izbegavaj kad je hladno jer je bor osetljiv dosta na hladnocu, tako da kad prskas gledaj da to bude u jutarnjim casovima oko 9 do 12
Hvala na savetima.Uzeo sam Bor max 20,rekose mi da ce jos ove godine ici sa tom jacinom,od sledece godine max. kocentracija ce biti 7.
Ako nekada prolepša vreme prskacu.