Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
neradnici imaju temu zimsko prskanjematke. je napisao(la):Zimsko je završeno , sada treba da gledamo šta ćemo sa sledećim fazama !
U punoj cvatnji se prska jedino protiv monilije laxa,što znači -protiv sušenja grančica i cvijeta.luka kv je napisao(la):sljivi u fazi cveta preti opasnost od bolesti zvane monilija. postoje dva oblika u kojima se bolest razvija kod sljive. susenje grana i truljenje plodova. ako se ne prska -bolest se jako brzo siri ,tako da neupuceni nece imati rod ni za pojesti,a kamoli za rakiju. moze se spreciti ali treba poslusati savete iskusnih vocara kojih na ovom forumu ima i ne kriju znanje ,niti se podsmevaju necijem neznanju. pitajte slobodno,odgovorice vam,ja sam naucio za dva meseca ovde ono sto neko za ceo zivot ne nauci
wajbul je napisao(la):Druga vrsta monilije je monilija fructigena ili trulež ploda i zaštita protiv nje se vrši kasnije kad počme intezivni porast ploda.Ali isto tako sve zavisi o vremenskim uvjetima.
Od trulezi plodova?matke. je napisao(la):Ja sam Stenlej uspeo da zaštitim, a za te novije sorte nisam siguran jer ih nemam u voćnjaku...
Super.Dragojlo je napisao(la):Ni ja nemam problema na stenleyu sa monilijom ploda
matke. je napisao(la):Upravo tako samo Galenika: " Kupujmo domaće, obnovimo Srbiju" . Uzeo sam pre dve godine neke bayer-ove insekticide , da li im je istekao rok trajanja ili nzm šta već, ali čak ni malo vaši na par voćaka nisam uništio !