Vuna i pribor za šišanje ovaca

Mušovac

Član
Učlanjen(a)
4 Sep 2018
Poruka
1.014
Lokacija
Kragujevac
Ja sam imao Hainigerku placenu 500e koja se na kraju pokvarila i nije joj bilo spasa(doduse osisala je sigurno preko 10 000 ovaca). Od tada kupujem mar pol kinesku od 60-70e. Ona osisa 400-500 ovaca i crkne ali za te pare dobijes i nove nozeve tako da se svakako isplati.Uvek imam jednu u rezervi,kad ova crkne da ima nova.
A nema neke razlike u radu izmedju ovih skupih masina i ovih kineskih.Samo da su nozevi dobro naostreni. Razlika je tek kada poredimo ove klasicne i "kardanke" to je vec neuporediva razlika.
 

aca74

Član
Učlanjen(a)
30 Jan 2009
Poruka
5.716
Lokacija
Pančevo, Starčevo
Eto ja sam onaj koji u genima zna, deda odlično šišao ovce, otac šišao dobro ali vec je bilo manje ovaca. Ručno, makazama a bile su u pitanju cigaje.
Ja se po očevoj smrti par godina mučio sa makazama, prvo cigaje pa virtemberg. Pa onda je Šurda dolazio da šiša. Kada je doživeo saobracajku ja kupim kinesku ali po preporuci. Išlo je, ali teže. Onda preko oglasa odem da pogledam heinenger, e ona i brže vrti, i ima kvalitetnije noževe. Ide lepo, mnogo brže ošišam. Ja prezadovoljan pupu. Mana je kada malo imas ovaca cena tih orginalnih mašinica.
 
Vrh