VTZ

Tacnije ulosci dizni. :ppozdrav:Isti problem sam imao prosle god.
 
U pravu ste, jedna je propiškila. :)
Nego kako da naštelujem zazor ventila na ovom mom sa tri klipa? Na t25 mi je jasno ali ne mogu da nadjem nigde podatke za ovaj moj... Imam tri oznake na remenici napred, tačnije četri ali jedna je za pumpu... Hvala.
 
Najlakse je da odvrnes cevi dizni sa pumpe i pratis na koji element potekne nafta ,onda remenicu stavi na oznaku koja je najbliza jer ubrizgavanje pocinje malko pre nego je klip u gornjem polozaju za taj cilindar.Znaci pratis cim krene kap nafte na elementu pumpe i taj cilindar stelujes ventile oba na 0,3mm.Nemoj da povlacis dekompresor kad stelujes ventile nego samo dok okreces povuci i daj pun gas i kad nadjes polozaj vrati dekompresor i steluj
 
Hvala Vico, mene zezalo što sam štelovao sa podignutim dekompresorom... Danak neiskustvu...

Nego hoću i pumpu da sredim, ima neko neku preporuku za nekog majstora, ovi kod mene (Niš) ne rade rotacione....
 
Kolege jel zna neko kako funkcioniše prednja vuča na ovim traktorima.
Ok pali se automatski, ok pali se kad prokliza neki od zadnjih točkova. Kako traktor zna da je zadnji točak proklizao?
Kapiram da je nešto u kućištu napred, pošto se kardan uvek okreće kad se okreću zadnji točkovi.
Tnači predpostavljam da kad prednji točkovi stoje jer su zadnji proklizali (kardan se okreće) uključi se prednji pogon. Ali šta ga uključi, kako je to rešeno?
Ovo pitam jer sumnjam da mi je na jednom točku non stop uključena prednja vuča...
 
I ja mojeg dok sam imao imao sam utisak da su prednji uvek bili nekako ukljuceni ali ti sigurno nije ukljucena, tj ne vuce prednja sigurno a u krivini ostaje trag kao da je ukljucena
 
Fora je da kod tih traktora moze da prebacuje snagu i izmedju tockova na prednjoj osovini. Znaci i kad je ukljucena prednja vuca i jedan tocak na klizavom, a drugi ima cvrstu podlogu, onda snaga ide onom koji ima cvrstu podlogu. Dok bi bilo logicno da onaj na klizavom proslajfuje i vrti na prazno kao kod vecine drugih traktora. Sad kako je to kod njega tacno reseno ne znam. Mozda to ima neke veze sa tim tragovima u krivini.
 
Ma meni desnu gumu jede strašno i mislim da je zbog uključene vuče na tom točku. Jer nekad ne troši gumu i od jednom krene. A i spuštao sam ga jednom prilikom ugašenog i krene jedno 4m i odjednom povuče u desno kao da ukjuči vuču. To se ne oseća kad je traktor u radu.
 
Tebi verovatno nesto nije u redu sa tim tockom, odnosno trapom. Proveri kako ti stoje tockovi. Ako ga spustas negde onda prednja nema sanse da ukljuci jer ona ukljucuje samo kad vuce, a da drzi teret ne moze i u rikverc ne moze. Bar tako treba da bude.
 
Zdravo ljudi. Aj recite mi dal da kupim Vladimirac t 30 55 ks? Ne znam mu tacno godište jer ga nijesam ni gledao nego mi ie tek ponuđen jer trazim odprilike tolikog duplaka. Znam da je ovaj sa spuštenom haubom, kao modernijeg izgleda... I ako ko zna da mi kaze na sta da obratim pažnju ako pođem da ga gledam.
Neću mnogo da radim sa njim. Da imam vikendom na selu. Da posijem po malo nešto, izvučem drvo za pred kuću i slično. Cijeni se 4500 e.
Vidim ja po netu da ih ne hvale nešto mnogo al eto kod mene i nema neki izbor da biram pa rekoh da se posavjetujem sa vama.
Pozdrav.
 
Bolje trazi mtz,belorusa,ti traktori su problematicni,pogotovo lamela,a nije lako popraviti.
A čitajući po netu, i ja sam došao do tog zaključka. Iako u praksi nemam pojma o tome. Al eto, rekoh da nemam ovdje neki izbor, pogotovu duplaka, pa se polakomih i ovog kad mi ponudiše. Na znam. Probaću još malo da potražim.
Hvala puno, u svakom slučaju.
 
Nazad
Vrh