Vremenske prilike u 2025-oj godini

A niko da pohvali ispodprosečno do temperaturno prosečno vreme koje se razvači jako dugo ?

I dalje je tako dokle god karte idu, ni naznaka nema nekom preteranom zagrevanju u za nas interesnim oblastima...samo nek nastavi tako što dalje može, a podrazumeva se da takvo stanje mora donositi i povremene upade i prodore sa padavinama.
Nije dugo trebalo da se ovo bitno preokrene, čitavih nedelju dana.

I pravo da vam kažem, nikako mi ne ide u glavu jedna stvar.

Kao što je moj obližnji komša sa druge strane Gledića reko, u redu, obilne padavine i potopi koji su na kraju završili u Bugarskoj i Rumuniji su izmuzli atmosferu malo kao kravlju sisu, pa je i logično da će i pored generalno najnestabilnijeg perioda doći do stabilizacije.
I rast temperature uopšte ne čudi, nakon normalnog aprila došao je hladniji od proseka maj, stalno su se uokolo šetale tople anomalije dok se ovde zadržalo hladnije do normalno..
Stvar koja nije jasna jeste otkud takva toplota odjednom na nas, kad je i izvorišni topli basen južno i jugozapadno bio u sličnom (normalnom do hladnijem režimu)...e to mi stvarno nije jasno. Nimalo mi nije jasno, niti mi ide u glavu, jer se važna osobina vazdušne mase "sazrevanje" faktički potpuno preskače..
Naravno, još je rano za neke basoslovne temperaturne vrednosti, plus svakako će uskoro kakav takav front dobaciti (neće potrajati predugo) ali opet, jebajga baš..

Mihajlo jovičić

Nije, o čemu se radi?​

Do skora je Moskva imala 28 stepeni a mi smo imali tu oko 20 ili manje, najhladnije je bilo praktično na ex Yu prostorima,u jednom momentu je i Yakutsk bio topliji od nas,za one koji ne znaju tamo je zimi -55....
Malo sam pogledao razne prognoze , uglavnom nema kiše narednih 15 dana....

da li sad kositi detelinu kad nema kise pitanje je sad?

mislim krajem one nedelje,nije za kosenje a vreme bez kise
a ako cekali taman tih 15 dana eto kise i problema sa presovanjem

gde li je onaj kamen mudrosti da ga zviznem koji put glavom :haha:

ma nek se izduzi jos nedelju dana pa sta bude,ostale su male(bar kod nas zbog hladnog vremena+je buba pasila samo tako)

zvanicno MAJ---73 litre palo

Za gorčinu ne znam.
Ljudi je ovde kose kad procveta zato što tada prestaje sa rastom i svu snagu dalje tera u cvetove, kasnije u seme. I postaje sve tvrđa.
Kao kukuruz kad izmetliči, tu se rast biljke zaustavlja.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Tu je uvek ta dilema između povoljnih vremenskih prilika i njenog stanja... Ja umem da je pokosim ranije ako je lepo vreme, bolje neg da čekam da lucerka bude u fazi za košenje a ono se okiša, pa ili ti propadne ili omatori...

Poslednja izmena:
Da ali se tako gubi količina.Ona zna da izraste još dosta a to znači svakome, pogotovo onome ko prodaje seno.
Moja je danas dobila Kletodim i insekticid.Trebao sam ranije ali nikako da izraste ljulj, danas sam video da ga ipak nema mnogo ali je odrađeno za svaki slučaj.Ima dosta bubamara i grickanog lišća pa je radio i insekticid.

Nazad
Vrh