Kimi
Zaslužan član
Nije dugo trebalo da se ovo bitno preokrene, čitavih nedelju dana.A niko da pohvali ispodprosečno do temperaturno prosečno vreme koje se razvači jako dugo ?
I dalje je tako dokle god karte idu, ni naznaka nema nekom preteranom zagrevanju u za nas interesnim oblastima...samo nek nastavi tako što dalje može, a podrazumeva se da takvo stanje mora donositi i povremene upade i prodore sa padavinama.
I pravo da vam kažem, nikako mi ne ide u glavu jedna stvar.
Kao što je moj obližnji komša sa druge strane Gledića reko, u redu, obilne padavine i potopi koji su na kraju završili u Bugarskoj i Rumuniji su izmuzli atmosferu malo kao kravlju sisu, pa je i logično da će i pored generalno najnestabilnijeg perioda doći do stabilizacije.
I rast temperature uopšte ne čudi, nakon normalnog aprila došao je hladniji od proseka maj, stalno su se uokolo šetale tople anomalije dok se ovde zadržalo hladnije do normalno..
Stvar koja nije jasna jeste otkud takva toplota odjednom na nas, kad je i izvorišni topli basen južno i jugozapadno bio u sličnom (normalnom do hladnijem režimu)...e to mi stvarno nije jasno. Nimalo mi nije jasno, niti mi ide u glavu, jer se važna osobina vazdušne mase "sazrevanje" faktički potpuno preskače..
Naravno, još je rano za neke basoslovne temperaturne vrednosti, plus svakako će uskoro kakav takav front dobaciti (neće potrajati predugo) ali opet, jebajga baš..