Svaka čast na slikama, i ja sam ga juče malo zagledao na sajmu. ovo je inače Turska marka, i traktor nudi nešto što do sada niko nije ponudio. Snagu preko 70KS, težinu oko 3t, dobru kabinu, i cenu oko 25 000 sa pDV-om. To na papiru izgleda sjajno, i traktor je po težini i snazi pandan Rexu, Frutetu, Goldoniju 80 i sl, koji koštaju oko 40 000 sa ovakvom kabinom. E sad dolazimo do suštine, kakv je ovo traktor po kvalitetu? U mom kraju nema ove marke i nemam gde da pogledam bilo koju konjažu ovog proizvođača, makar bio i ratarski traktor, drugo ovo je po rečima prodavca sa Sajma, original Perkins motor, koji dolazi iz Engleske. To je priča i Hatata, ali opet za Hatata imamo neke traktore kod nas, ali za ovu marku nemamo, a ja baš ne verujem na reč nikome. Takođe traktor ima 110 litara rezervora (ima ih 2), što me asocira na neku veliku potrošnju, i glavni rezervoar je ispod traktora, što je jako loše mesto za nas u brdima, zbog mogućeg oštećenja. Takođe mi se jako sviđa ova ergonomska kabina, i ugrađuje se u fabrici a ne u Srbiji, ali je traktor bio zaključan i nisam mogao da uđem da vidim da li stajem unutra ili ne, jer su na štandu LS traktora žalili da u ovako male kabine ne mogu normalno da stanu osobe od 1,8 visine.
Sve u svemu jako lepo na papiru, ima nešto mana (fali 720 obrtaja na kardanu i još po nešto), ali pre svega bi bilo dobro da uvoznik organizuje pokaznu prezentaciju u nekom brdovitom voćnjaku, sa radom od 8 sati i merenjem potrošnje, recimo u prskanju.