Vlagometri za žitarice

http://www.ebay.com/itm/Grain-moisture-tester-rice-corn-wheat-rye-barley-oat-/320800890621?p Ja se dvoumim da ovo naručim . Wile 55 jako dobra stvar šalje ga u Bosnu izadje oko 240 e. Dali neko zna koliko je wile 55 u Srbiji.
spasoje na tu cjenu moraš dodat carinu i porez, kod nas sve što dolazi poštom i ukupna vrijednost (roba i poštarina) prelazi 25 eura plača se carina i na to sve porez, znači za taj wille u hr trebalo bi platit još 100 eura gore. kakva je procedura kod vas na takvu robu šo dolazi iz inozemstva poštom?

Neznam do sada sam naručivao neke stvari i nisam plaćao carinu i porez. Ali mi je nekako puno 100 e .Mislim da takva carina i porez od skoro 50% ne postoji ni u jednoj drzavi na svetu.

komso ja sam trazijo prosle godine wile 55 nile ga bilo ispod 450€ to je dobra cijena ako je pravi ili je mozda neka kopija
ja sam uzeo na sajmu NS oko 400€ john deer

Amerika je to komšo .Oni su naučili da sve dobijaju po najnižoj ceni na svetu.Čak i ovaj novi FIĆA kod njih će biti 10000e. a u Srbiji puno skuplji . Oni su zato ogromno tržište i kad naručuju ovaj WILE naručuju 100000 kom.a kod nas neverujem da taj farmcom (Finska) proda 10 com. za godinu

Neznam do sada sam naručivao neke stvari i nisam plaćao carinu i porez. Ali mi je nekako puno 100 e .Mislim da takva carina i porez od skoro 50% ne postoji ni u jednoj drzavi na svetu.
evo ti jedan primer:traperice diiesel 100 eura s poštarinom. na tu sumu 17% carina, iznosi 117 eura, i na to 25% poreza iznosi 146,25 eura, to je carina za tekstil za ostalo neznam. zato sam i pitao kakav je taj carinski zakon kod vas. jer kod nas možeš uvesti robu bez carine koju imaš kod sebe do 1000 kuna, ali ako tu robu dobiješ poštom na sve što prelazi 160 kuna se plača carina i porez.

Raspitam se pa javim.Ali neka je 100e. carina što nije tačno po tome bibila oko 70e to je opet 340 e , zato sam ipitao koliko je ovde wile 55 a kolega je rekao da ga nigde nije bilo ispod 450 .Kod nas je porez još uvek 17% . ali ???????

Meni je stigao onaj kineski ubica, ali ne valja.... Tako da se nisam hvalio, mozda ga i vratim, trenutno je na bazdarenju....

---------- Poruka napisana u 09:33 ---------- Prethodna poruka je at 09:32 ----------

Baca kako pazaris preko i bay-a funkcionise platnim karticama i prevoz za Srbiju, a carina?

[/QUOTE]Baca kako pazaris preko i bay-a funkcionise platnim karticama i prevoz za Srbiju, a carina? [/QUOTE]

Na žalost u Srbiji još uvek nema PayPal, tako da je veoma teško kupovati iz Srbije. Moguće je jedino kupovati uz pomoć banka Intesa internet kartice. Ipak ne primaju svi ovu vrstu kartica. Zavisi od prodavaca i to se mora proveriti direktno na sajtu.
Ja sam kupio preko brata koji živi u inostranstvu. Što se tiče carine, malo ko piše na paketu stvarnu cenu proizvoda. Meni su napisali 40 dolara vrednost paketa tako da ne podleže carini.

Nazad
Vrh