Vlagometri za žitarice

Pa to je neka firma iz BG-a,generalni distributer. 70000.00 je bio.
Nisam ga jos uporedio sa onima na otkupu.
Imam iz Almexa onaj mali sa navojom,on mi stoji u kombajnu.
Sa njim se gadja u 0.5%
 
Kako si zadovoljan, koliko odstupa vlaga od onih na otkupnim mestima ?
Meni treba samo merenje vlage ali ostale opcije ne smetaju.
Šta bi mi preporučio da kupim jer vidim da imaš veliko iskustvo ?
Gde si kupio i pošto ?
Vlaga ce da ti odstupa koliko ga nastelujes, ili kako su oni njihov nastelovali. To nemoj da ti bude reper, ja kada ostavljam kuci znam da moj vlagomer meri tacno, ali kad vucem na silos radim po njihovom.

Послато са 23124RA7EO помоћу Тапатока
 
Pričao sam sa ljudima koji imaju baš takav i svi su mi rekli da ne kupujem. Inače cena im je u Kini nekoliko puta manja.
 
Taj imam i ja plaćen 100€ preko Alija, al ume i fino da slaže, tako da sam morao da upoređujem i pišem koliko procenata odstupa od otkupnog mesta gde predajem.
 
Ja imam taj kineski vec 2 godine, laze za tacno 1% u jecmu i psenici a u kukuruzu oko 0.5%, proveravao vise puta sa merenjem na otkupnom mestu da znam kako radi. Zadovoljan sam, za 80e koliko je placen sa sve dostavom preko Ali Expresa direkt iz Kine. Mali, lagano se spakuje i nosi u njivu, radi na 4 klasicne 1.5V baterije. Ima i neku foru za bazdarenje ali nisam se ni trudio da probam da ga stelujem, znam koliko gresi i to je to. Mozda bi gresio vise kad bi se vlage merile na 20-30% ali meni je potreban samo kad je vlaga 10-15% i tu radi ovako kako sam napisao. Merio sam i vlagu suncokreta ali nisam uporedjivao sa otkupnim mestom tako da tu jos ne znam koliko gresi, tek cu ga testirati..
 
Imam takav, i meri u 0,1%, samo je poenta ga baždariti, a tu ima naj veću prednost, jer ga možete sami baždariti kako vam odgovara. Ja sam moj baždario po mini-Gac-u i uvek meri tačno, a to što su na otkupnim mestima oni podesili kako njima odgovara, to je drugo, ali i tu se zna, ko koliko cepa, od 0,3-0,7% kako koji kod nas.
 
Jbg, ja kupio Mini GAC, 95.800,oo. 79.000 + PDV.
Treba mi pet puta godišnje i ako može da bude precizna. Ne bih bio srećan da moram da je kalibrišem pre upotrebe. Nadam se da nisam bacio novac.
Da li je postojala nekada subvencija za vlagomere ?
 
Poslednja izmena:
Nazad
Vrh