Vlašićka (Travnička) pramenka

ovi sa tovnim rasama ostadose bez komentara,u enesss sve dokumentovano i vidljivo nema vako nako.pozdrav

sta bi tek rekli za sjenickog ovnica od 8,5 kg sa 2 dana, 22 kg sa mesec, 35 kg sa 2 meseca,6. maja puni 3 meseca i ocekuje se da ce bit oko 50 kg na kantaru?al takav ekstrem se radja jednom u 10 godina(prvo velika porodna tezina,jedinac je sto je kod vrsnih grla ove rase prava retkost,i odlicno napreduje,sve mu se poklopilo)

cekamo enesss da i to prikaze .ja nesumnjam nebi covek bio toliko uporan samo drugiforumasi nemogu to da prihvate iz drugih razloga.da je to pismeno neko iznio od farmera sa imidzom svi bi se slozili,tu postoji razlika

Laki1971@ niste u pravu.

Imam jedno pitanje, koja je plodnost Vlasicke pramenke? Znao sam ali sam od silnih podataka zbunjen, molim ensesss89@ da mi odgovori posto ima elitno stado ove rase.

Voleo bih da vidim jagnje i vagu zajedno.Ali ne onu kinesku vagu sa oprugom.

Vojvodjanin vaga je s oprugom jos iz drugog svjetskog rata od mog pradjeda kad izvagam jagnje izvagat cu i vrecu brasna veceras ce sto posto biti snimljeno jer buraz mi ne radi do kasna pa ce mi pomoci.

Bato od 100 ovaca 30 ih se blizni a kad se mrcu u dobroj pasi i dobro nahranjene i 50 komada od 100, a da se ne muzu svake dvije godine bi othranjivale troje jagnjadi.

cekamo enesss da i to prikaze .ja nesumnjam nebi covek bio toliko uporan samo drugiforumasi nemogu to da prihvate iz drugih razloga.da je to pismeno neko iznio od farmera sa imidzom svi bi se slozili,tu postoji razlika

Nisam mislio da omalovažavam kolegu i njegovo stado.Meni to deluje neverovatno, iz razloga što ja nikada nisam video pramenke u toj kilaži.

Postovane kolege da vam se izvinem rekao sam da jagnje 20.2 ojagnjeno ima 25 kg upravo sam ga izvagao ni sam sebi ne vjerujem ali ima 30 kg okruglo sad ce klip ubrzo jos da sam vam rekao da je to jagnje od skoro krezave ovce kako bi mi onda vjerovali ali imaju i zubi majke snimljeni i sve nadam se da cete uzivati i vise mi vjerovati u buducnosti.

---------- Poruka napisana u 12:51 ---------- Prethodna poruka je at 12:42 ----------

View My Video Ovo je moj car dusa me boli sto sam ga morao napatiti ali valjda sad vjerujete da vlasicke ovce ko zna sa njima daju vise nego odlicne rezultate.

---------- Poruka napisana u 13:06 ---------- Prethodna poruka je at 12:51 ----------

View My Video Ewo da se vidi i od koje je ovce jer rekao sam da mu je majka krezava ko se razumije vidi po klipu da je ovca starija od 8 godina

Pozdrav! Ja sam novi na ovom sajtu i pocetnik sam u ovom i imam tri ovce.

Poslednja izmena od urednika:
Naravno, ko jos meri na otezaljku? Iznesi nekome na pijaci i reci da hoces da meris sa tim kad kupujes glavu ce ti polupati njime (mozda je tajna ovakvih nadprosecnih kilaza kolege upravo ova otezaljka :ppozdrav:)... NE branim ni jednog, stim sto ne mora da znaci da je jagnje ojagnjeno bas tad kad Enes kaze, zar ne?
Laki, hoces da kazes da si video na klipu koliko jagnje ima kg? Iskreno skeptik sam po pitanju kilaze, i iskreno ne verujem ni svojim ocima a kamoli ovako nekome sto se ne uverim licno za mene nije merodavno pa i otac moj da mi kaze, izgubio sam poverenje u ljude, totalno :osmeh:
Ne zelim da se neko uvredi pogotovu ti Enes ali jednostavno sumnjam i to je to...

ne lazu ako je otezaljka cvrsta i ne zardjala i ako laze laze 2-3 kg maximalno

---------- Poruka napisana u 21:17 ---------- Prethodna poruka je at 21:16 ----------

Bravo Vojvodo covjeku treba reci hvala za sve sto nam je prezentovao i sto drzi ovce koje su izvorne vlasicke a ne da ga sad nepadate i okrivljujete vec da ga pozdravite i zazelite sve najbolje jer je mlad i tek je na pocetku

Enes ozbiljno pitanje. Vidim da poznaješ materiju ovčarstva pa ti neće biti problem da odgovoriš. Kolika je plodnost tvog stada na godišnjem nivou kroz više godina (najmanje tri)? Kolika je prosečna kilaža na nivou stada kod jaganjaca starih 10nedelja kako samaca tako bliznova. Kolika je težina sa 100 dana? Ovo pitam da bi uporedio neka moja saznaja stečena kroz stručnu literaturu i praksu sa raznim rasama i melezima.

Hahahah znao sam da ce do ovoga doci sutra cu staviti vrecu od 25 kg i izvagati na ovu vagu a prijatelji ovakvih vaga vise nema ne proizvode se lijepo sam rekao da je to starija vaga cak i od mog djeda, a sad bi prenosili a dok ste mi se smijali niko nije ni pomisljao da prenese te postove negdje drugdje hvala vam puno

a bataljujem ja raspravu sad cu postaviti jos jednu siljezicu sto mi se danas na livadi ojagnjila jer ovo je ipak tema Vlasicka pramenka

Nazad
Vrh