Vitamini i minerali u ishrani ovaca

Matkee

Član
Učlanjen(a)
21 Maj 2010
Poruka
2.820
Lokacija
Novi Sad
Jaganjcima po rođenju ne dajem ništa, ovcama smo dali, mislim da je dovoljna lizalica i premix koji im dodajem u koncentrat 2,5 %.
Brat vrši sve potrebne vakcinacije, obično me obaveste kada se vakcinacija izvrši.
Sada pravim hranilicu pa će uskoro i jaganjcima biti dato pravo da konzumiraju koncentrat koliko hoće.
Moramo reći Maci da se uozbilji i nabavi Amstel sa biotinom. :osmeh:
Kupio sam držač soli, moraću da osmislim kako da ga postavim da mogu da vršim podizanje i spuštanje da jagnjad ne moraju da skaču da bi je konzimirali mislim da je i 45-50 cm sasvim ok.
 

Sava21

Član
Učlanjen(a)
15 Nov 2010
Poruka
3.049
Lokacija
Sajkas Juzna Backa
Da nije malo nisko?bar moje ovce vole da skacu na sve i svasta,i sto posto bi skakale i na blok ako bi bio tako nizak.Jel uspes blok od 5 kg da uguras u taj nosac sto si kupio u clairu?ja ne mogu,onaj od 3 kg na jedvite jade stane.a sto se tice podesavanja visine busis rupe na zidu u paru.postavis prazan nosac i obelezis razmak rupa,i tako izbusis rupe na po 10 cm razmaka u visini,u svaku rupu ukucas tipu,i onda po potrebi prebacujes nosac sa srafovima na koju visinu hoces.nadam se da me razumes.
 

Matkee

Član
Učlanjen(a)
21 Maj 2010
Poruka
2.820
Lokacija
Novi Sad
Danas su ceo dan bile izviđači, skakale su na ogradu, ali mislim da neće skakati na držač soli, problem je kada skaču na zid, zidove sam preprskao i na taj način ih hidro izolovao, mislim da ću prekopirati kolegu Miljkovića, slično je i on uradio sa pojilicama za vodu, ne bih da bušim zid, blok je.
Koliko sam saznao ne mogu da nabave držač za blok od 5 kg, već stavim uspravno, pa kada ga potroše okrenem horizontalno.
 

abadaba

Član
Učlanjen(a)
8 Avg 2012
Poruka
54
Lokacija
cacak
Procitao sam o vitamin blok koji bolje. Neko saglasi amstel blok. Potrazim oglasi broj tel, ali nepostoji broj vise nema prodaje tako izgleda.
 

Mihailo78

Član
Učlanjen(a)
12 Avg 2012
Poruka
523
Lokacija
Šabac - Mišar
[/URL][/IMG]
[/URL][/IMG]
Juče kupio ovu vitaminsku lizalicu za ovce, 1200 din 10 kg, proizvedena u Holandiji. Do sada sam im davao Amstel blok a ovu mi preporučili u veterinarskoj stanici, kažu da je kvalitetnija. Videćemo.
 
Vrh