milovan vrsac
Član
Imam 3 ha vinograda,i tu ima dosta prskanja. Bitno mi je da zeznem u pocetku,oko sadnje itd.posle nema ispravke
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
E sta spada u prostije? Kolebam se izmedju dunje I viljamovke iskljucivo za rakiju, volim ih podjednako al bi isao na dunju ako spada u prostijeVidi, posto si početnik u voćarstvu ne bih ti ja savetovao krušku,jakonje ona komplikovana za zaštitu,idi na neko prostije voće...
E sta spada u prostije? Kolebam se izmedju dunje I viljamovke iskljucivo za rakiju, volim ih podjednako al bi isao na dunju ako spada u prostijena 20ari povrsine vrt u selu.
Za buvu ti tvrdim imas problem bas zbog koriscenja insekticida, 4 -ta godina 350 mladih stabala, prodjem dva puta operem buvu sa deterdzentom za par sati i krajJa imam viljamovku i za nju mogu da pričam. Komplikovanost dolazi od kruškine buve, jako se teško drži pod kontrolom, a i hemija je skupa, pa nije baš jeftina poizvodnje.. Dunja je prostija za zaštitu, ali svi kažu da je problem ta ervinija...
Moj odgovor na pitanj je kruška, i ja sam opet prevagnuo u njenu korist, pa bi trebalo da sadim oko 25 ari...
Za buvu ti tvrdim imas problem bas zbog koriscenja insekticida, 4 -ta godina 350 mladih stabala, prodjem dva puta operem buvu sa deterdzentom za par sati i kraj
I sumpor prah preko zime koristim u zastiti stabala umesto plavog ulja, redukuje mnogo pojavu vasi u prolece
Kako da resim?Imaćeš problema sa hlorozom, velik je CaCo3,ali to može da se reši...