Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Meni se pojavila već sad, u prvom košenju!lucky je napisao(la):Ja sam koristio slamu u mladoj lucerki i bilo je 100% uspesno.
Vilina kosica se pojavi u drugom otkosu. Mi smo pre kosenja obelezili mesta koja su zarazena a zatim smo na njima rucno pokosili lucerku i pazljivo je izneli iz njive. Na pokosenim mestima smo rasirili slamu i zapalili. Kasnije je pokosena cela njiva. Plamen nije unistio lucerku a vilina kosica je nestala.
al' neefikasno.Kurkela je napisao(la):Suzbijanje viline kosice u detelini se vrsi preparatom PIVOT.![]()
KishRobert je napisao(la):nece da bidne tako dobro.
samo slama da se rasiri vise od viline kosice i upaljac da se to upali,nema deteline,al ni viline kosice.
koje spomenuo plinsku bocu i "prljenje"?dragansavin je napisao(la):ma i to ne vredi ja sam palio bocom plina mislim brenerom je pekao i siri se
Ja sam tretirao sa Reglon Forte par godina i nista. Sta je Kerb 50 w? Ako je preparat za desikaciju ne vredi. U njivi (detelini) koja je zarazena vilinom kosicom pomaze jedino plug. Moze da se kosi jos neko vreme dok se na drugoj njivi ne zasnuje druga lucerka. Mozda ima neko novo sredstvo, kod mene Pivot nije uspeo.Kurkela je napisao(la):Ko nas je pomagao, Pivot.
Dali je neko probao
Reglone Forte 3 l/ ha
ili
Kerb 50 wp 3 kg/ ha