Dobrodolac, dozvoli mi najpre da ti se malo suprostavim. Mislim da nisi bio u pravu ni ti niti vilo ko drugi ko sebi uzima za pravo da odluči da li će platiti lečenje ili ne. To treba da odlučiš pre nego što pozoveš veterinara ili kada on dođe, pusti ga da proceni situaciju i onda se "pogodite oko cene". Svaki veterinar je dužen da ti da svoje stručno mišljenje oko dijadnoze i prognoze lečenja, pa ti me i otprilike cene. Ako ga nisi pitao, ti si mu da na savest da leči po znanju i nahođenju i tu je kraj.Ako misliš da je "par injekcija i par boca" mnogo za 14.000dinara, mogu da ti kažem da je on sa napisanim utrošio oko 2-3-4000din za lekove i oko 10-11.000 zaradio.Mnogo? A koliko ti naplati bošista što ti našteluje baš pumpu i samo povadi i stavi nove delove - 70Eu za ruke za 20min posla...
Što se tiče naplaćivanja dolazaka z aobeležavanje - sve je aktuelnija tema, pa da vas informišem iz prve ruke -> naplaćivanje izlaska na teren kod obeležavanja je još uvek diskutabilno, ali je počeo da ga primenjuje sve veći broj veterinara, jer su do strane države dovodeni do problema zbog velikih neisplaćenih obaveza od strane države, tako da je jedan broj najpre stidljivo počeo da naplaćuje ovu uslugu, potom sve više njih, a kada je nagažovana vet. inspekcija po ovom pitanju došlo se do problema. Naime, nigde ne piše da se ova usluga naplaćuje posebno, ali nigde ne piše da se NE SME naplatiti izlazak na teren, kako bi se pokrio barem trošak goriva. Tako da vam bude jasnije da će vam se sve ćešće to naplaćivati iz ovog razloga, jer vet. inspektori nemaju jasnu osnovu za zabranu naplate troškova puta. Zapravo još uvek se oko ovog lome koplja, ali za sada na štetu farmera...