Veštačko osemenjavanje goveda

Ova grla i ne bi...

Sent from my SM-A525F using Tapatalk

Imam jednu kravu u estrusu je, skace ns druge krave ceo dan, sli 38 dana je proslo od teljenja, zvao sam veterinara da je pogeda, jedno teljenje je imala i to se sama otelila, da li je rano za osemenjavanje ili da preskocim ovaj put ?

Može da ostane ali treba malo da se odmori, nikad ne oplođavam prije 50dana ugledam da je na 60 od telenja

• Like
Reagovanja: DNN
U subotu osemili kravu bila povadjala prvi put, 19 dana jw razmak, sluz bila do zemlje sve kako treba, sad primetim izbacila koju kap krvi, sta to znaci ?

2 dana nakon osemenjavanja završila je ovulaciju i prokrvarila.To je sasvim normalno i poželjno da se desi jer je pogođen pravi momenat.

2 dana nakon osemenjavanja završila je ovulaciju i prokrvarila.To je sasvim normalno i poželjno da se desi jer je pogođen pravi momenat.
Imam jos jedno pitanje, naime junics jedna se otelila 6.1 i nikako nije imala estrus , dali smo pre 2 nedelje estrumate ali veterinar je pregledao rekao je nema sluzi i nije hteo da semeni , kaze da prodje 90 dana pd teljenja pa da ga zovem da pregleda, sta mi je najbolje rešenje ksko da udje u estrus

I ja imam muku sa time.Dajem hormonske terapije i osemenjavam po protokolu bez gledanja da li ima sluz.Desi se da počnu da traže nakon hormona a uglavnom imaju tihe esturse da treba biti mađioničar ne bi li provalio da traži, lepo da poludiš.

Nazad
Vrh