Jasna je meni problematika,na mojoj Valpadani postoji fabricki sihron brzina,dakle za sve 4 brzine,ali i pored toga zbog potresenosti guma na nekih par 10-ina metara vec oseca se razlika u brzinama motokult. i brzine,najcesce prikolica "gura" motokult.,sve ovo pricam kad se koristi 4 x 4 na suvom terenu.Na klizavom,diferencijal to uspe da kompenzuje,proklizavanjem jednog ili drugog tocka.Drugi primer je Goldoni,koji nema sinhron,vec je fabrika predvidela samo jednu kombinaciju 4 x 4 i to sto je motokult, u 4. (ili 2.brzoj,zavisi ko kako zove),a kardansko vratilo u 1.stepenu prenosa,tad su brzine iste,ali u prospektu stoji samo po mekom i vlaznom terenu.To u praksi cesto nije srecno resenje jer je 4.brzina suvisa brza,a zaglavimo se skoro uvek po njivskim i sumskim putevima,natovareni i sl.gde jednostavno put ne dozvoljava toliku brzinu,zato je to valpadana odlicno resila,sihronizovala sve brzine.Po meni jevtinije resenje je da postavis kardan bez dodatnog reduktora,dakle direktno na vratilo od motokult. i diferencijala prikolice,pa onda izborom razlicitih promera tockka na prikolici (od 12-ce do 15-ice velika je razlika u brzini) dodjes do makar pribliznih brzina.Cini mi se da je to sto si naveo dosta skupo,a ne znas na sta ce sve to da izadje.Iz iskustva ti govorim,da 4 x 4 sam upotrebljavao u retkim slucajevima,ali uvek,ponavljam uvek,kada je blato i to samo dok se ne izvuce.