miroslav k
Član
mislim da ti je ursus puno jeftinija varianta ali zeko je komforniji ako ima dobru toplu kabinu
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Čekaj, kažeš da ga treba uključivati tek preko 1500 obrtaja, zašto? Zanima me kada je multipover isključen; ako je ta ručica u "minus" ili ako je na sredini između "plusa" i "minusa"?miroslav k je napisao(la):multipover je odlicna stvar i puno traje, kad se ne koristi ispod 1500 obrtaja
Ispod te ručice(kod volana) imaš Zeca i Kornjaču, kad je ručica prema instrument tabli onda je zec a kad je prema tebi onda je kornjača.Farmer II je napisao(la):Čekaj, kažeš da ga treba uključivati tek preko 1500 obrtaja, zašto? Zanima me kada je multipover isključen; ako je ta ručica u "minus" ili ako je na sredini između "plusa" i "minusa"?miroslav k je napisao(la):multipover je odlicna stvar i puno traje, kad se ne koristi ispod 1500 obrtaja
On uvek radi ovako ili onako jer ti on prenosi obrtni moment od motora do menjača, stim da ako koristiš polovine (kornjača) onda su lamele multija rasterećene ali ti je menjač više opterećen dok u punim brzinama (zec) lamele prenose snagu ali je menjač manje opterećen. Mada moje lično mišljenje je da nisu lamele te koje će uzrokovati kvar nego se pokvari neka sitnica i onda imaš šta rastavljati da bi zamenio tu sitnicu...Farmer II je napisao(la):Da li to onda znači da sa tom "ručicom" ne možeš da isključiš multipover, tj on uvek radi, pošto ručica ima 2 položaja (zec i kornjača). Koji položaj manje opterećuje sam sistem multipovera(za onekoji ga ne koriste), zec ili kornjača?