Ursus

Ako neko odluci da proda Ursusa 1614 u normalnom stanju mozda bih kupio,nije o glavu nemam bas stotine ha za orati ali da se ne patimo sa malim masinama

Potrebna nam je linijska pumpa visokog pritiska (bosch) za Ursus 1614 motor 6 cilindra , svaka informacija dobro došla moze I na pp ,unapred hvala.

Imam problem kod C-360, na jednoj dizni mi je proklizao navoj gde se srafi suplji vijak za preliv, pa sad curka nafta. Da li se moze navoj srediti ili je potrebno menjati celo telo. Koji je navojni korak ako znate?

Gornji deo kucista dizne se skida , znaci izvadis kuciste iz glave razvrnes kuciste dizne kao kada podesavas pritisak i zamenis gornji deo . Ovo je najjednostavnije .

Da li je moguce da je toliko lagan? Ja sam mislio 30kg. Negde citam pre par dana kao da su 40 kg. Mada su mozda oni " cvetni " 40 kg?

Mislim da je toliko. Mada moze i to meriti neko (kome napr. nije montiran na traktor, da ne skida samo zbog toga). Ali ako se dobro secam, onda je to tako, t.j. 3x20+15 (taj sto dolazi na sred) = 75 kg po tocku, znaci +150 kg na zadnjim tockovima.

Da li motor koci ako je Multi zavaren,to jest ako neradi. Koja je cena novog multija ili moze da se stari remontuje.Mislim na ursus 904b.

Imali ko iskustva sa c-914? Nisam koristio multi odkako je kupljen jer nisam mogao da pomerim polugu za ukljucivanje! Neki dan sam prckao oko njega i ispostavilo se da je poluga u lezistu zahrdjala te se zato zaglavila. Sad kad ukljucim u "kornjacu" traktor stane kao kad proklizava kvacilo a kad stavim u "zeca" ide redovno! Dali se moze negde nesto stelati ili treba skroz rastavljati traktor i menjati ceo multi?

Kupio sam ursus 904b ali mu neradi multi.Da li motor koci na nizbrdici bez multija,tj on je ukljucen stalno u kornjace.

Jel zna neko sigurno koliko kg ima jedan ovaj prstenasti teg?

Prsten ima 24 kg a "cvet" 22 kg....
Jutros izmerio...

20171223_082923.jpg

20171223_083347.jpg

Arpád
Da, dobro si shvatio....
Prsten, spoljni teg, ima 24 kilograma, a unutrašnji, cvet, ima 22 kilograma...

maxresdefault.jpg

Da li je to kupovna ili prodajna vaga?
Vaga je "uvozna"....
icon_fU.gif

Uzmi pa izmeri sam, ako ne veruješ, i ja sam mislio da laže,mislio sam i da prsten i cvet imaju istu kilažu, tj. 25 kg, al sam se zajeb'o u proračunu...
Doneo od komšije sličan "instrument", pokazao je (manje više) isto...
1/2 kg je u pitanju...
Ako ti to nešto znači, da ga JBM...

Poslednja izmena:
Sad imate tacne podatke, nema tu sta da se prica dalje.
Oprostite, nisam dobro zapamtio od prosli put (pa sam Aci rekao da ima 20 kg, a zapravo ima 24) prsten, a za srednji deo sam jos vise pobrkao. Eto, vreme tece, covek ostari, i zaboravi i ono malo sta je znao... ::lose:::haha:

Nazad
Vrh