Univerzal

Ajd da se i ja umesam , vlasnik sam novog 445 nije duplak tj moj deda koji ga je kupio '89 pa ja, na satu sada ima oko 3200 sati i nije mu otvaran motor, uredjena prvi put pvp prosle godine sa diznama, caure na viljuskama hidraulike moram da menjam opet prvi put i tako jos neke sitnice, sve u svemu nije los za svoju cenu"novog" , najveca prednost mala potrosnja i jeftiniji delovi, ali po meni nista vise i mislim da su cene preterane, ja da mogu moj dati sada za 5"somica" , a kamoli za 9 ..bio bih na nekom konjju...

Konkretno kod mene u selu taj Unirvezal 445 ili 455 duplak mozes prodati ali za 3000e a za 9000e nece niko ni da ga pogleda a kamoli da neko diskutuje o njemu... Ima nekoliko 445 na prodaju vec neko vreme i vlasnici na kraju odustali od prodaje jer ih nece niko... Uglavnom se kupiju Rakovice i IMT i u zadnje vreme se MASOVNO kupuju Belarusi...

razlika kod 550 i 445 univerzala je nebo i zemlja, kod mene su cenjeni i ima dosta ti 445 duplaka a ovih 550 samo 2, svi su duplaci i ovde ne oru samo po malo ali zasto svi vuku imt jedoosovinke i 445 je previse spor, nikad ga ne bih mogao voziti koliko je to lenjo a ipak ih ima dosta jer ovde ne znaju za bolje a ovaj jedan plavi 550 je prevezao drva i drva, generalna mu je radjena sigurno 4-5 puta ali to ide kao zmaj, i bas je dobar traktor ali ipak precenjen

Ti universali,a narocito duplaci su jako cenjeni u brdsko-planinskim krajevima.Kod mene se ljudi kunu u njih i ko to ima nece uopste da proda,a da su cene gastronomske,jesu nema sta.Iskljucivo se koriste u sumi,ko radi sa drvima za njega je zakon.Ja licno mnogo volim te duplake,a narocito 550 i slusao sam razne price sta sve mogu i tako to.
I 445 novi tip i 550 imaju dve rucice,znaci posebno menjac,posebno reduktor,posto neko napisa da imaju jednu.
Sto se cene tice mislim da je za dobrog duplaka 550 sasvim realna neka cena oko 7000e,bar nama brdjanima.

razlika kod 550 i 445 univerzala je nebo i zemlja, kod mene su cenjeni i ima dosta ti 445 duplaka a ovih 550 samo 2, svi su duplaci i ovde ne oru samo po malo ali zasto svi vuku imt jedoosovinke i 445 je previse spor, nikad ga ne bih mogao voziti koliko je to lenjo a ipak ih ima dosta jer ovde ne znaju za bolje a ovaj jedan plavi 550 je prevezao drva i drva, generalna mu je radjena sigurno 4-5 puta ali to ide kao zmaj, i bas je dobar traktor ali ipak precenjen
445 ide oko 30 km/h

zdravo drustvo imam jedan problem kada baliram cuje se neko skrkanje na traktoru sta bi to mopglo da bude ako neko zna neka pise

Ti mora da se salis kada mislis da ce neko na osnovu tvog "opisa" skrkanje moci da ti odgovori,detaljnije malo brale detaljnije,nismo vidoviti...

neznam kako detaljnije da objasnim kad ukljucim kardan pustim kvacilo nesto skrci ko kad neki lezaj propao al ne mogu da ocenim tacno gde a kad okrenem vrteno rukom ide lepo i nema lufta nezna sta moze da bude

To ti i mene jebe na torpedu znaci povucem kvacilo sve normalno cim ukljucim karadn (prebacim rucicu) krči pustim kvacilo sve normalno staje i radi, također kad gasim karadan dok radi naravno povucem rucicu kvačila pocne krcat, ali kad gasim ne povlačim kvačilo vise već samo kardan prebacim u neutralno i sve fino stane !

Na snimku možda je ovako uradio ovaj red da se čisto snimi.Imam 445 pa znam šta mu je previše.Pogotovo silo kombajn.
Ja sam ovo snimao kod mene je sekao za 4 sata isekao je 12 prikolica ovakvim tempom nesto je on prepravljao na motoru znam da je prosle zime radio oko njega ceo mesec zakljucavao se u garazu i nije dao nikom da ulazi ima sa desne strane motora vecu posudu sa vodom i manju u koju sipa benzin i sve to prikljuceno na neki uredjaj pod haubom boga pitaj sta je ali ide kao da ima 100 ks

Moze tako da ide samo ako planira da ga radi svake godine... Nekoliko sela od mene ima covek T-40as i njega vozi za sve pare znaci motor mu ne stedi ni 1% ali ga zato svake zime otvara i radi ga ponovo kad dodje leto ponovo sve isocetka,i motor uvek izdrzi jedno leto,sa slicnom voznjom kao sa tog snimka... :osmeh:

Za prvi post na forumu pisem za najodgovorniju masinu u domacinstvima:traktoru

Posedujem Univerzala 445 dt i slazem se sa @acaopel da je najcenjeniji u brdsko-planinskip pedelima,narocito kod mene.

Jako je odgovoran (Dobre kocnice,ne iskace iz brzina,i jednostavna,ali izuzetno jaka i izdrzljiva prednja vuca)

Jako se retko kvari,ako se to desi ne pravi velike kvarove (semerinzi,itd,itd)

Jedino me muci par njegovih mana (mehanicki volan,pokvareni sinhroni na 2 i 3-oj brzini ,i pri vecem opterecenju 4-ta brzina glavi , i treba biti profesionalac da se izbaci iz tezista) i jedna najveca njegova mana:glavljenje menjaca

Evo i par slika,ali bice ih jos posto se svaki dan radi nesto sa njim,i jako rado zeliom to da podelim sa vama :)

fotografija0004.jpg

fotografija0005m.jpg

fotografija0007.jpg

Nazad
Vrh