Univerzal

Imam problem oko hidraulike na 445, kad nisu previse opterecen poluge dize ih bez problema, cim zakacim nekakav prikljucak poput rotacione kosacice on ne moze da ih podigne, samo pisti u razvodniku. nova pumpa je stavljena, klip kao i ventil sa donje strane razvodnika al i dalje je isto?

Ovaj moj dimi uzas,od paljenja do gasenja.Inace pali na cvrgu.Snage ima dosta,vrlo malo dimi na iberlauf (moguce da je zapusen),ali zato siba ulje na auspuh.Pre nego sto pozovem majstore,sta mislite-sta moze da bude u pitanju?Ja sumnjam na glavu,da pusta ulje na ventile.
vodjice ventila su ti otisle ja sam imao taj problem

Preterana cena,nista specijalan traktor,klasicna rumunska masina.Vozio sam Univerzala,meni se licno ne svidja,najvise mi smeta sto je sve na jednoj palici menjaca,spor kardan,naravno hidraulik nije ni blizu IMT-ovog.
Preterana cena!!

I ja sam vozio Unirvezala ali ne duplaka i nista posebno. Zato sam se malo zaprepastio kad sam video koliko cene ove duplake... Pomislio sam dal je moguce da su toliko trazeni i na ceni... Ja mislim da je na jedan menjac samo ovaj od 45ks a ovaj od 55ks je na dva menjaca ako se dobro secam posto sam vozio oba ali se ensecam vise pa nemogu da tvrdim 100%.. Cena je astronomska za te pare moze da se nadje IMT 577 kakav hoces...

Da ništa specijalan traktor stavi ga u brazdu pored 560 da vidim ja kako će 560 da ga prati i ko će prvi isprazniti rezervoar !!!

Ma za tu cenu samo ako ide sam na njivu i ore i vrati s ekuci.. Druze bez uvrede za te pare nadjes Belarusa 820,on ga nosi u kutiji za alat... Bez ljutnje... :ppozdrav:

Poredi se traktor sa i bez prednje vuce,naprimer 560 DV ima da ga pokida.
Taj traktor je trazen ali na odredjenim lokacijama u srbiji,naprimer u okolini Trstenika ga vole i daju neke nerealne pare za njega,a u mom kraju i sire nece ni da ga pogledaju.Kako gde.

Ovaj 550 jeste cena povisoka u odnosu na 45-ak.Ne bih da poredim traktore razlicitih snaga,ali prednost dajem univerzalu u svakom pogledu.

Ne kažem za cenu on je mali potrošač i daleko brži u oranju od 560 a hidraulika nije uopšte loša čak je jača od IMT-ove a izdržljiviji je od Belarusa naročito menjač kada je u pitanju.Imam i ja Univerzala i Rusa I mogu slobodno reći da ga Univerzal uništava brz,malo troši,okretan,ima jako mnogo snage i motor po meni je daleko jači nego kod rusa izdržljiviji je i mnogo manje dimi pod velikim opterećenjem :osmeh:

Ma imam moj komsija Unirvezala i ja uzivotu nisam video traktor da tako curi kao taj... Luft u volanu ima dva kruga (vise nego ja na Vladimirca :osmeh:) kocnice mu dobre.. Poluge hidraulike sam mu vario 10 puta kao i poteznicu.. Nije los traktor ali ga ja ipak ne bi poredio sa Rusima...:ppozdrav:

Ciro ,ko zna sta je sve taj univerzal radio,imam mnogo izradjenih po Srbiji,ali dok nedodjes da ti pokazem kako ore moj nemogu da te ubedjujem sta je bolje.Otkad sam ga uzeo ferdza i nepalim sem sa lakse poslove.:osmeh:

Na snimku možda je ovako uradio ovaj red da se čisto snimi.Imam 445 pa znam šta mu je previše.Pogotovo silo kombajn.

Očit dokaz u kakvom nam je stanju zdrasvo,šofera univerzala na ovome snimki treba što pre hospitalizovati

Nek dodje on tako da sece usluzno silazu kod mene u selu i zacas bi zvao nekog da ga slepa kuci... Taj moj komsija i ja nekad smo radili silazu zajedno i kad je bilo kod njega siliranje ja sam mu pomagao on je sekao silazu sa Unirvezala 445 a ja mu pomagao (vukao prikolice) opeminjao sam ga ceo dan na prekine ga ga maltretira jer vidim da je na izdisaju ama on jok nece d aga mane kaze nece mu nista biti... Mi otkacinjemo prikolicu a traktor radi u pun gas i tako ga mucio... Sutra ga vise nije ni vozio vukli ga do majstora na generalku... Dosta smo taj komsija i ja radili i uverio sam se sta moze taj Unirvezal a sta ne... Ali ipak je u svojoj klasi jak traktor ali ne bi ga uporedjivao ama ni sa jedni jacim traktorem....

Nemogu da kazem da nije izdrzljiv,ovaj moj komsija mu dusu vadi kako ga vozi,znaci sva stakla skoro na kabini je zamenio plehom,(samo sorerku nesme valjda :haha:) nikad u zivotu ga nije oprao niti garazirao,felne mu istrulele okolo pa sam ja sekao to u krug i vario ivice od felne sa ZMaja 780 (mislim na zadnje felne) prednje felne odavno stavio isto sa ZMaja 780,kocnice koce metal na metal i ne popravlja to,motor duva kao blesav posle ko zna koje generalke ali idalje ide... Evo kupio je Ursusa i vozi ga isto kao i Unirvezala vec godinu i nesto dana tako i Ursus je gotov zreo za generalku,a Unirvezal ide tako od kad ga je kupio novog.. Radio mu motor,i trap,lamelu to sto ja znam...

Nazad
Vrh