Univerzal

Ja ne znam.Mene zanima taj Univerzal bas kao tvoj.Jel si mu merio potrosnju u transportu ili oranju koliko trosi?Svi kazu malo trosi,ali niko konkretno u brojkama.

Markovuk ima u Požarevcu u Auto-Tila.
Aco izuzetno je malo potrošač.Ne mogu vam tačno reći koliko troši u oranju jer moj Univerzal ne ore već skoro 30 godina.Sve u svemu ne može nikako da potroši pun rezervoar(55 litara) za 12 sati efektnog rada.

Zanaci 12 sati da radim da ga ne stedim i ne gasim potrosi manje od 55l:sta:Jos kad bi znali da mi kazete neki primer potrosnje u transportu bio bih vam veoma zahvalan.

Ja sam dao primer za košenje sa rotacionom kosačicom i baliranje a to su teži poslovi od transporta.

@matic hvala ;)

Pa u sustini traktor je ok, sve je mehanicko pa i nema nekih mudrosti preteranih oko njega tj oko kvarova.... Sada u oranju mi je trosio od 17 cak verovali ili ne do 35l po ha ali to je bila ledina i gde je izuzetno teska zemlja za rad + proklizavanja i cesto ukljucena blokada dif.,prosek mi je bio od 20-25l po ha. Inace za lakse poslove ili prevoz o potrosnji ni ne razmisljam jer je daleko manja...

Pozdrav svima !
Nedavno sam pazario jednog Univerzala. 683 DT u pitanju , sa 900rh. Pa me zanima ima li neko iskustvo sa masinom ?
Svejedno da je pozitivan ili negativan utisak , sve me interesuje...
Hvala , pozz !

Pozdrav i od mene!:osmeh: Licno mislim da je dobar traktor.Ja imam dva UNIVESAL 550 DTC,i prezadovoljan sam.Taj tvoj je samo malo jaci,ako je sa gumama 14.9.28.
Stabilan je,moze lepo da zapne,kompaktan,sve u svemu odlican.Dobro si pazario!
Ako nije tajna,koliko je bio ::novac::?

@TomaJD taj ima gume 16,9 R30 i mislim da je taj od drugog vlasnika tog traktora snažan traktor za svoju konjažu

[video=youtube_share;w6NBuhIHShg]http://youtu.be/w6NBuhIHShg[/video]

Delovi za alanser su jako lošeg kvalitete, ja sam dva puta menjao automat koji je dva puta zaglavio kada zaglavi tada ode i bendiks kupim njega on nećeda ukovča i na kraju ove godine kupim nov iskrin alanser pali ko mina jedino pre po jakom mrazu sam koristio grejač,ne može se porediti rumunski sa ovim alanserom.

Zdravo svima !
Nije tajna , cena je bila 11 i po , 2003 godište sa 900 rh.
Kabina odločno zaptiva , "zasad" sve funkcioniše na traktoru... Zadnje gume jesu 16,9-30 a prednje 11,2- a colažu nemogu da se setim..
Jedino se vidi na njemu da je pumpa i dizne su bili skinute , i mislim rađene. Ima nalepnica na PVP od Žeravice.
Pali ko mina , ni hladno ni toplo nema dima , ali čini mi se da motor malo "oštrije" radi. -možda tako i treba ,a možda ne. Mada pumpa stoji na liniji.

Delovi za alanser su jako lošeg kvalitete, ja sam dva puta menjao automat koji je dva puta zaglavio kada zaglavi tada ode i bendiks kupim njega on nećeda ukovča i na kraju ove godine kupim nov iskrin alanser pali ko mina jedino pre po jakom mrazu sam koristio grejač,ne može se porediti rumunski sa ovim alanserom.

To je tacno,i ja sam kupio iskrin,i druga prica,dosta brze okrece...

Čaba 024,odlican traktor,i mislim da ga nisi previše platio.Mislio sam i ja da ga kupim,ali je nov bio preskup(dok su se jos proizvodili).Ovaj moj ide kao lud,a taj je i malo jaci...

Hvala svima na odgovore , i ja mislim da nisam puno platio , mada puno je to novaca.::novac::
Ali gledao sam u oglasima , trenutno ima 2 traktora u ponudi , jedan sa malo manjim rh , (600) za 18 i po , a drugi sa 1800rh za 15.500 ! Onda naspram ove nisam puno platio...
Ostalo ćemo videti tek u proleće , ali sad kao "komunalac" dobro služi , čisti sneg ko zmaj::super::
U vez sa anlaserom , isto imam osečaj da nema dovoljno snage tj. obrtaja. Ali sam mislio da mu akumulator crkava. E sad može i jedno i drugo...

- - - - - - - - - -

Gledam snimak što je Univerzal 774 stavio , i vidim naslov "683 Tdi" . Međutim pao mi u pamet šta bi bio ako stvarno bi bacili tubinu na motor od 683 dt ?
Baš sam gledao na motoru , ima i prostora ispod haube , i svi vitalni delovi vezano za turbinu su u dohvat ruke...
Tako da mala bravarija , par krivine od armirane cevi , i to je to. Samo neznam šta bi radilica kazala za to ??:sta:
Naravno i pumpu treba na štelovanje , onda malo porasta i "apetit" ,što je sad sasvim OK !

nisi mnogo platio to je mnogo dobar traktor ja imam 640dtc sa plugovima imt756 ore drugom brzom prvom orem gde je bas teska zemlja mali je potrosac moj je 2004g i veoma sam zadovoljan

Nazad
Vrh