Univerzal

Problem je u AC pumpi 100% po meni jer sam imao isti problem samo na drugom traktoru,zameni pumpu (mislim da je oko 25e) i nece vise biti problema.

baš tako se ponaša kada mu nestaje goriva dobije nakratko turažu i gasi se ja ga imam pa znam iz iskustva e sad otkloniti zagušenje u rezervaru se nakupi talog od vode i prljave nafte pa se stvori neka masa kao slinci pa zatori dovod na rezervaru i kraj dok izluftiraš to unutra popusti pa ga startuješ ponovo današnje gorivo je jako loše pa se tave svari dogadju

Proverite i ono malo sito na PVP.Hoće i ono da se zablindira a proverite da li imate rupicu na čepu rezervoara.Kod nas je to bio problem.

Sta da kazem, hvala momci na savetima... :D Videcemo rezervoar pa cu vam preneti utiske po obavljenom poslu.. :D

@ zaregakovo: Hvala

@Matic : Hvala i recite mi samo na sta tacno mislite tj sta je to ili ti gde je to "sito na PVP", u sutini se razumem ali ipak nisam strucnjak?

Nalazi se na kraju PVP u onom kućištu koje drže 4 mala šrafa.Ne skidajte to kućište već odvrnite cev koja se uvija u njega i tu se sito nalazi ali pazite da ne iskoči napolje jer je tu i mali ventil sa oprugom.Nadam se da sam pojasnio koliko,toliko.

Eeeee sada znam gde je to, i nisam ni znao da ima tu sito :D...Hvala puno.... javljam :D

- - - - - - - - - -

Traktor sredjen i radio k'o svajcarac...Inace problem je bio u prljavstini u rezervoaru... :osmeh:

Kakvi su inače Universal traktori sa linkova:

1010
http://www.pik.ba/artikal/3801735/poljoprivredni-trakto/#sta=pitanja

Imao sam priliku sasvim slučajno pogledati jedan i mašina mi djeluje dosta neobično, vidi se dosta sličnosti sa velikim Fiat traktorima ali mi motor djeluje sasvim nepoznato. Ima ih nekoliko po oglasima i svi su jako mladi, npr. 1998-2000. godište, sa dosta niskim cijenama pa mi to djeluje dosta sumnjivo. Zna li neko nešto o njima? Pitam iz čiste radoznalosti jer mi je to bio prvi put da vidim takav Universal.

Zombie cene su niske zbog toga što delova ne možeš naći uopšte i ja se plašim da ću na zimu i ja mog isto prodavati za jednu jako smešnu cenu kao što sam napisao nekoliko strana unazad Fabrika Traktora Brašov je srušena prašina je ostala od nje a postoje male razlike između tih univerzala 1010 razlika je u tome što su neki pravljeni za šumske terene i motori su im jaki kao na ovom snimku:

http://www.youtube.com/watch?v=DUBMIQS61YI&feature=related

Samo mi reci dal ti po zvuku ovaj traktor ima 100 ks mogu ti reći da su ovi 1010 babaroge od traktora kolko su jaki motori svi su pravljeni u Rumuniji sve je kod ovih 1010 Dt made in Romania

Juce mi je dosao bosista demontirao pvp, remontovao kompletnu, stavio nove uloske dizni, dosao danas i montirao. Sada je druga masina, covek da ne poveruje kakav je sada traktor, i na kraju svega ja coveka castio 270e...inace je majstor iz Obrenovca da ne imenujem zbog reklame...

Mnogo je naplatio.To isto bi kod mog bošiste u Dobanovcima platili najviše 130 eura jer sam ja za isti taj posao toliko platio.

Pa sada, sta je tu je...bitno je da je posao odradjen. :D Pitanje jos jedno, sta da radim, hidraulika mi secka tj skace kada je pod teretom i ako ugasim traktor, a podignuta je hidraulika dosta brzo pada, to je vec duze vreme ali bih hteo otkloniti i to da bude u "full" stanju... ????

ispod glave hidroulika imas jedan ventil mislim da je 27 kljuc ocistis ventil i vratis ako zeza i dalje onda gumice na klipu drugo nema sta poz.marko

Da li neko zna, gde mogu nabaviti-kupiti kugle od volana do tockova, jer sam dobio lufta u volanu zbog kugli koje su stradale???

Probaj kod nekog auto-elektricara da ga odneses mozda zna gde bi mogao da se remontuje,meni se isto desilo da je rotor propao pa je odnesen na repariranje i eto punu sezonu vrti ko nov...a nov mozda ima ovde kod nas u selu samo nisam siguran.

da li neko zna gde bih tj kod koga bih mogao kupiti rotor anlasera za universal 445 hitno mi treba???
Пошто си у Београду пробај на овај број 761-0356 Трај. Они су ти на Савском тргу, преко пута жел. станице, поред биоскопа Партизан. Велепродаја су али ће ти рећи дал' има и цену а ти им онда предложи да уплатиш код било ког њиховог купца а преузмеш код њих. Нормалоно, прво припреми све ознаке са тог анласера.

@iceburn i @YT1RDI hvala.. :ppozdrav:

Ipak sam se snasao..u NS-u je nov 150e, ali sam se odlucio za ssm, drugar mi je obradio na strugu i prelemio rotor za 1000 din (jbg nista nema za dzabe) jer se bavi auto elektrikom inace cena je za cetkice i biksne 1250 din, automat 2200 din... sredstvo za ciscenje, dobra volja i eto.... i sve zajedno 4250 din ipak je povoljnije dosta u odnosu na novo, a dokle ce trajati hmmm videcemo... i sada mogu da se zavrsavaju poslovi... :bravo:

Nazad
Vrh