Uljana repica 24/25

Jedna iz obilaska

Saznacemo nadam se prinos ove repice ali nikad ovakve repice nije bilo po izgledu

Sto bi rekla ona pesma al da je malo izmenim -po selu se prica da se zenim ja---a komentari su sad,po se selu se prica ako ova neda 3t/kj onda nikad necemo imati taj prinos
XK2kJGN.jpeg

Koja sorta je u pitanju? Ukratko ako može tehnologija proizvodnje.
Ja ovakvu repicu jos nikad nisam video.

Sve pohvale

Lule, ovo kao da je prašuma od repice. Gde ti je zaštitni ram, jel sme ovako da se vozi traktor, a bezbednost?

Nije je sve u velicini, stvar je u sirini

Sent from my iPhone using Tapatalk

Za pšenicu i ječam je dobar predusev, za kukuruz je malo lošiji, oko 4-5 lista pocrvene i zastanu sa rastom ali nije strašno. Okrljaju se i nastave. U odnosu na repu ne mogu reći jer se ne seje repa kod nas ili tek nešto malo.
A da se ne krije ovde odgovor? Verovatno su ti zetveni ostaci zaorani kao osnovna obrada za kukuruz, a za psenicu je radjena redukovana obrada?

Ima nekih sranja u tim zetveni ostacima koje blokiraju Azot dok se ne razgrade, ima i strucan naziv tog procesa, treba potraziti.

Danas sam prosao prema Padini i zapazio jedan fenomenalan kukuruz, kad sam vratio film gle čuda prosle godine na toj parceli bila Repica, jos veceg čuda gazda ne koristi plug od'davnina.

Ona ima dosta kalijuma u ostacima to je fenomenalno za zemljiste ali izgleda lose vodjeni zetveni ostaci prave problem, mozda za oranje treba koristiti nesto od tih sredstva za razgradnju kao "Bio Plug" i slicno. Ne znam i ja trazim odgovore jer hocu dosta da radim kukuruz na repicište.

Nebih voleo da mi zaostaje i da mi bude mali, losa reputacija 😂

definitivno je repica losija u startu za kukuruz

kod nas se obicno ide psenica,repica,kukuruz pa u krug ali napokon su neki shvatili da je bolje repica,psenica,kukuruz

naravno prva opcija je bila bolje zbog vremena operacija i setve(doduse sad se i kukuruz ranije skida pa je to doslo na svoje) ali definitvno na repici kukuruz pati prvih 2 meseca,cak i ako ima komsija repicu a na tvojoj parceli nikad nije bila prvi red na mrginju(medji) pate i budu sto rece sinisa nekako ljubicasto-crveni

tako da neko strucan moze da objasni sigurno ovo ali iz neke moje teorije ona otpusta neke "kiseline" koje ne odgovaraju kukuruzu

o prinosu necu da govorim jer to je aposlutna lutrija kome i kad je pala kisa,tako da to ne pije vodu nazalost i vise nije merodavno

Nazad
Vrh