Uljana repica 24/25

Danas usput bacio pogled na jednu parcelu.Neću još prskati,jedva mogu naći insekt.Utorak najavili kišu,pa ću tamo krajem sledeće nedelje.
Ne mote usput, pogledaj te pazljivije, vec par dana pratim, svakim danom sve vise i vise, danas smo krenuli, sutra nastavak

Pitao za polux rekli mi 0.5 po ha pa zato pitam dal i grom da se ide duplo... A ste probali da u bacite gauco? Tipa 0.170l po ha

Odustajem od tih kombinacija, prosle godine jeste uspelo 0,5hlorpirifosa, 0,5lambda, 0,2imidakloprida. Ali mozda je samo prvi odradio a ostali slepali, sto kaze bacanje para.

Moje u sve opaljene ,baš me drugar obradova danas prošao pored i kaže ko da su totalisane.Imam slike od juče.Danas nisam bio idem sutra na iste njive da uporedim.

Slike od jutros. 50 cm.

K73pCAg.jpeg

VnIwPGV.jpeg

Od mraza ,bila neka granična Temperatura.ja u 2 duž recimo imam 2 takve "šarene" po 5 kj više žute po obidu i ka 3 duži,u 3 duž odmah iza i jedno 500 m totalno žute.Prema selu isto oko km bolja situacija.Evi slike kod Cicija desetak km druga situacija.

Mi dok ssmo sijali uljanu kada budee minus 2 minus 3 znala jee dobiti one "guscje* vratove, tj uvrtati se uokolo. Sto je vise uvrnuta biljka to je ostala niza sa manjim granama i naravno manje mahuna po biljci. Znalo je to odnjet sigurno nekoliko %
Uljana koja je bila tretirana zbog sjajnika sa sistemikom je daleko vise takvih uvrnutih biljaka imala nego ona koja nije bila tretirana sistemicnim insekticidom.

Nazad
Vrh