Uljana repica 24/25

ovde su zabranili svu dobru zastitu protiv stetnika a ovaj drugi deo je jako los sklop zbog suse..2022 preorali pola, 2023 preorali 2/3 a ove godine sve i sto se repice tice mi smo zavrsili s njom.ne vredi vise sejati

Oho! Gde su bili, na njivi? Kako su ustanovili da je korištena zabranjena hemija?

Dođe na njivu i uzme uzorak biljne mase, odnese na analizu ostataka pesticida i eto kako.

Što se tiče upotrebe pesticida u poljoprivredi mi smo u ogromnom problemu, sve što je bilo učinkovito to su zabranili, a i još će smanjivat broj dozvoljenih aktivnih tvari. Bavim se ratarstvom, voćarstvom i povrtlarstvom i svugdje su problemi, pogotovo voćarstvo i povrtlarstvo. I kod vas to sve dolazi, samo malo kasni, al doće sigurno.

Dođe na njivu i uzme uzorak biljne mase, odnese na analizu ostataka pesticida i eto kako.

Što se tiče upotrebe pesticida u poljoprivredi mi smo u ogromnom problemu, sve što je bilo učinkovito to su zabranili, a i još će smanjivat broj dozvoljenih aktivnih tvari. Bavim se ratarstvom, voćarstvom i povrtlarstvom i svugdje su problemi, pogotovo voćarstvo i povrtlarstvo. I kod vas to sve dolazi, samo malo kasni, al doće sigurno.

I oni budu osjetili te čari , ako uđu u europsku uniju . Od 2025 ili 2026 ide kroz fis sustav . Tamo budu vidjeli koliko je ko sredstva kupio i sve . Evidencije navodno budu isto preko sustava . Kazu iz savjetodavne da bude to problem za nas koji imamo u upisniku 90 rali , a radimo preko 200 . Bude još svega na kraju kod nas , samo da nas sve vise zajebu i unište .

Sent from my iPhone using Tapatalk

Žitnom sejalicom sejana na 25cm razmak. Predusev kukuruz.
fd5a6e0cd8edc28fdf6157ffdf677a85.jpg

Послато са SM-G950F помоћу Тапатока

Ako je pregled na 300 aktivnih materija, on košta negde oko 300 eura, svaka čast Hrvatskoj ako bude trošila taj iznos za svaki hektar useva.....Bolje da taj novac upotrebi za neke druge stvari.. Koliko je EU puna apsurda , kontroliše se proizvođač u EU šta koristi od pesticida a dozvoljava se uvoz iz Ukrajine, gde ima u upotrebi gomila zabranjenih pesticida, strašno...

Ako je pregled na 300 aktivnih materija, on košta negde oko 300 eura, svaka čast Hrvatskoj ako bude trošila taj iznos za svaki hektar useva.....Bolje da taj novac upotrebi za neke druge stvari.. Koliko je EU puna apsurda , kontroliše se proizvođač u EU šta koristi od pesticida a dozvoljava se uvoz iz Ukrajine, gde ima u upotrebi gomila zabranjenih pesticida, strašno...
Uzmu uzorak od 5% ljudi i onda od tih 5% se gleda tko ima uljanu i nekima od njih uzmu uzorak. Na tablama od par10tak ha je dovoljan 1 2 uzorka da vide

Šta konkretno od insekticida nema u Hrvatskoj, milim da je slična situacija i u Srbiji i ovde je na snazi Evropska lista pesticida?Takodje, kolika je kazna za korisćenje zabranjenih pesticida?

Pa dovoljno je da urade analizu na hlorpirifos i imidakloprid.

Sent from my SM-A536B using Tapatalk

Ima pesticida koje praktično ne mogu da pronadju, na primer Deltametrin , mozes da uzmes uzorak praktično dan nakon tretiranja, i nista.

Šta konkretno od insekticida nema u Hrvatskoj, milim da je slična situacija i u Srbiji i ovde je na snazi Evropska lista pesticida?Takodje, kolika je kazna za korisćenje zabranjenih pesticida?
Pa uglavnom svega nema, imamo deltametrin, cipermetrin, lambda-cihalotrin, acetamiprid, sve uglavnom manje više kontaktna sredstva koja kako i kažete se ne pronalaze u biljci, a tako i vrijede. Ne znam šta povrtlari imaju još na raspologanju, ali isto muku muče...

Kod nas je problem sto se poslje 2025. Ukida metribuzin.... Kako onda odrzati soju cistom bit ce veselo....
Jel netko zna za akt. Materiju tau-fluvalinat (mavrik flo) jel to sistemik? Agronom mi kaze da je

I kod nas ukidaju metribuzin, ali ima Agromarketov Max51, malo je skuplji preparat ali radi posao

Nazad
Vrh