Uljana repica 2026/2027

Nama koji smo sejali prošle godine u suvom 25. septembra, a niklo 1. novembra, sve se izmrzlo...mi takve skupe igranke već ne radimo!! Društvo pamet u glavu.....

Ima do vise stvari sad to sijanje.Kakva je zemlja za obradu sad kad vidim od cicija ovo spremanje to se i moze posijati a kad ti moras 4-5 put proci pa to jos nije to e onda kad vidis da nema kise a kad nije idealno spremljeno treba i 20 ak litara da nikne izgubim volju.

Nama koji smo sejali prošle godine u suvom 25. septembra, a niklo 1. novembra, sve se izmrzlo...mi takve skupe igranke već ne radimo!! Društvo pamet u glavu.....
по прогноѕи која тренутно стоји исти сценарио је и ове године кисе негде крајем октобра а мраз у Новембру
Зна ли неко да ли је проблем сејати овогодишње семе догодине Купио сам ЛГ за лепе паре не баца ми се ако не може догодине а свакако ми је јефтиније оставити га за неку бољу кишнију јесен с почетка септембра посејати догодине Само ако неко има искуство да ли семе третирано и фунгицидом и инсектицидом изгуби клијавост

Ja mislim da sve zavisi od pocetne klijavosti tj energije,neko seje staro seme 2 godine pa lepo nikne,neko poseje sveze kupljeno seme pa bude sr....Cesto sam npr sejao seme suncokreta staro godinu dana kad mi ostane kao visak i bilo je dobro,sem jednom ,i od tada vise ne sejem seme staro ni godinu dana.Meni je ostalo dosta semena repice od prosle godine jer sam ipak smanjio povrsine u zadnji momenat i ove godine sam testirao klijavost i dobra je po meni,i gledacu da je nekako posejem, bar da potrosim to proslogodisnje seme jer vec naredne godine ne bih ga koristio,jer gubi seme klijavost tu nema price.E sad ovde je pisano negde bas da tretirano insekticidom gubi vise klijavost,nzm u kojoj temi ali mi to ostalo u secanju ...

Nazad
Vrh