Uljana repica 2025-26

Osnovnog djubriva nije dobila u jesen a ni sada nije bilo prilike da se uradi prihrana, tako da je za sada jos uvek bez djubrenja.

GS0fjcg.jpeg

ONioi37.jpeg

lJXco34.jpeg

Sve je to ok za sada, ali ona voli azota i ako to nema sada kada joj najpotrebnije onda ce se odraziti to posle na prinosu.

Cici,ako je to crno na slici sjajnik u tom tučku koji treba da cveta onda pod hitno treba da radis insekticid u ovoj repici.

@Maxa kakav efekat ce imati vestak ako ga baca i ne pada kisa? Bolje nek stoji u prikolicu... isti k.
Pa nije isti K, repica kad prevazilazi neku fazu mozes i 500kg da joj bacas po jutru kad ona nece da usvoji jer smo zakasnili..An ako se baca opet neka rosa ce da ga istopi ili cak i 2-3litr kise…Prosl godine ureja je radila na 4litr kise

Ne znam, nisam probao nikad da prihranim nesto na 20C bez kise u najavi.
Neki su prihranili i pre 10-15dana.

Nikla brzo nakon setve ?,mi smo sejali bese 2og oktobra,ali je dobila kisu dan,dva nakon setve odma.Kod nas nema ovakvih repica,bar ne koliko sam ja gledao,mada su svi kod nas sejali tu kraj septembra,pocetak oktobra.

repica-2026.jpg

Kod nas 95% repice ovako izgledaju ili su samo bili...nazalost nama para od repice ove godine nece bit...

Nazad
Vrh