Kad se moze ocekivati napad sjajnika i jel ima nesto legalno efikasno ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Pipu moze da resi samo gasna faza, tj hlorpirifos. I to je najveci peoblem. Ako neko kaze da je resio pipu bez njega neka kaze kako?! Ona se ne moze resiti bez njega zato sto je pipa ko sto kaze kolega u zemlji ili zavucena duboko u listovima repice. Nije dzabe bio dozvoljen pre 3 god interventno nurell. Sto se tice sjajnika tu je situacija drugacija. Nurel br 1. Br 2 neonikotinoidi, ali sjajnik postaje otporan na njih tj na imidakloprid. Ostaje acetamiprid. Dobar je jer je sistemik. 3. Piretroidi. Moze se desiti da se prska kao buvac svaka 2-3 dana. Ako ima neko neka druga iskustva neka napise.Drugara sam razumeo da je i sjajnik problem, da legalno ima cist cipermetrin, problem je hlorpirifos.
Ako je pipa kao sto vidim slicna repnoj, onda je nosi ista hemija koja je u repi resavala konzul,nurel...pa ko je imao ili ima.
www.kitedoo.rs
Manji nego kod nas ili sveden na minimum.Kod mene u krugu od 10-15km nikada nije bila repica,( i ja je prvi put sejem ) sta mislite kakav napad pipe i sjajnika moze tu biti?