Uljana repica 2025-26

Kod nas sad tek počinju repice da klijaju,ima ko je sejao i polovinom septembra :/ Šta očekivati od toga?Može li da prezimi repica koja nikne u novembru ako stegnu jajca od zime kao što najavljuju?Kod nas se repica seje od relativno skoro,pa je i iskustvo malo potanko...Pozdrav.

Da li je neko sejao Lidea Caliento? kod mene jako lose nicanje i pocetni porast, ima parcela koje cu mozda preorati

@milanche87 Jel to na suncokretiste sejano ?.Jel ne bude nekih problema sa bolestima ?.
Da sve je na suncokretu, nemam neko iskustvo, ovo mi je treca sezona sa repicom. Prosle godine sam imao na suncokretu svu repicu 1550 kg prosek po kj. Stim da je kod nas bila velika susa i u tom delu atara gde je bila repica ljudi su imali 300-500 kg suncokreta. A sto se tice bolesti, nisam primetio, planiram da radim tretmane fungicidom preventivno. Inace isao sam samo jedan prohod kratkom tanjiracom i setva.

Prosli tretman smo radili sa Califos super preparatom iz zaliha od proslih godina.
Opet se pojavio sjajnik i buvac, pitanje je da li smemo opet sa Califosom da prskamo ili da menjamo aktivnu materiju?

Ja sutra prskam opet najverovatnije,opet lambda cihalotrin.Koliko sam citao na netu ,moze i 4 puta da se koristi lambda u repici ...A ako se nevaram danas je i zadruga prskala repicu,drugi put i oni.

Ja sutra prskam opet najverovatnije,opet lambda cihalotrin.Koliko sam citao na netu ,moze i 4 puta da se koristi lambda u repici ...A ako se nevaram danas je i zadruga prskala repicu,drugi put i oni.
Jel si tretirao seme insekticidom pre setve? Nesto mi je to veliki napad.

Sent from my SM-A536B using Tapatalk

Jesam,onim na g ...Ko ce ga znati,posto je svima njima istekao rok mozda i deluje slabije ,nzm.Zadruga nije tretirala nicim,video sam i seme koje su koristili,nije tretirano bilo,samo fungicid,standard.Ja sam to tretirao najvise zbog zicara i slicnih zemljisnih stetocina,ovih nadzemnih sto grickaju listove nzm jel pomogne mnogo.
@Druškan Ja mislim da sam isao 0.250-0.300ml /ha lambde ,nzm kako se zove insekticid ...Mislim da je u podne najbolje,tj kad je najtoplije.

Nazad
Vrh