Uljana repica 2025-26

jutros drugar kaze da mu buba pase kao luda

5dana nije isao da gleda i juce kad je otisao imao sta da vidi,iovako je na nekim mestima retka sad je i ovo muci

Kaze drugar kupusna muva, nije makazar, svuda ima, a kembridzom ne radim vec 6 7 god sano napravi sranje ubetonira zemlju i kraj, drugar gde je preskočio kembridzom tu nikla super a gde je uvaljao nece napolje, ta nevaljana duplo veca

Repica posijana od 2do 5.9 kod nas su većinom sve takve . Jos samo korov ovaj tjedan i gotovo .
df59be3841994a070b3ca56b43f67631.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Repica sejana prosle srede ima klicu,a neka zrna jos nista,plasim se da se ne isusi povrsinski sloj pre vremena.Vetar duva,sad u tanjiranju za psenicu vec prasi malo.
Jel korove tretirati sad ako ih bude ,na jesen,ili na prolece ?.

sad malo sale

jel ovo plan da kultiviras ili koja je fora sa ovim nacinom setve?

Zašto ? Sjetva je kak oni kažu vrećica 3 ha . I tak sijemo kak smo počeli s njom . Imali smo u prosijeku od 2.200 do 2800 po jutru na najboljoj zemlji . Ja zadovoljan i tak radimo . Samo mi je jedna pod upitnikom oranica ovo drugo je sve isto kak i ta .

Zašto ? Sjetva je kak oni kažu vrećica 3 ha . I tak sijemo kak smo počeli s njom . Imali smo u prosijeku od 2.200 do 2800 po jutru na najboljoj zemlji . Ja zadovoljan i tak radimo . Samo mi je jedna pod upitnikom oranica ovo drugo je sve isto kak i ta .

zato sto se seje na minimalno 25cm i zatvara se svaka druga,na zitnoj sejalici

ovako je kod nas posejao jedan lik pre nekoliko godina sto nije znao kako se seje uljana

svaka cast na prinosu

sledece probaj bar 2 jutra na 25cm da vidis,ove prinose ne znam kako imas i kako to izgleda uopste kasnije
slikaj ovo ubuduce da vidimo tok repice

kod nas je jedan ovako posejao pre x godina ali nije je ostavio jer je bila haos na sta je to licilo pa je uzorao vec u novembru

25,50,70cm su obicno razmaci kod ove kulture

Repica sejana prosle srede ima klicu,a neka zrna jos nista,plasim se da se ne isusi povrsinski sloj pre vremena.Vetar duva,sad u tanjiranju za psenicu vec prasi malo.
Jel korove tretirati sad ako ih bude ,na jesen,ili na prolece ?.
Sada ako ih bude, a bude ih.
Kod nas se nece tako bas lako isusiti, kopao sam danas spustila se vlaga jos nize, do 25 sam kopao i nije bilo suvog.

A sto je bio haos,sto joj smeta setva na 12 medjuredno ?.
pa pregusta

tada jos imali i mi gore imali vlage i kise jer kazem proslo je vec dosta godina od tada,rasla u nebo jer se svaka borila za sunce

nisam video jos repicu kako to izgleda na ovaj nacin,posto pologa ima i u 50m razmaka,neznam kako ovo izgleda kada se vrse

zato kazem neka nam slika tok repice,iskreno me zanima situacija

Godinama sejem svaku cev, 13cm i nema nikakvih problema. Ne kažem da nije bolje na 25+, ali ispoštuj broj biljaka po m2 i ne beri brigu.

Nazad
Vrh