Uljana repica 2017/2018

Dal pokazuje kontrola setve agromehanikina i to seme od uljane repice da neseje ,il pokazuje ,nisam je dosad nikad sejo sa masinom za kokuruz.
Mogu reci da kad god sam stao da kontrolisem u 99% slucajeva su sve rupe na ploci bile popunjene, seme je lako pritisak tj vakum standardan i dobro drzi seme na setvenoj ploci. Probaj bez kontrole.
Jedino sam imao problem sa jednom baterijom ,naime ploca je bila odmaknuta udesno kad gledas odnazad pa je seme u dolnjoj posudi prelivalo/ ispadalo napolje.Malo sam ceo poklopac sa setvenom plocom pomerio levo(dotezajuci saraf na koji se poklopac zateze) i resio problem......proveri kad pocnes da ne prodjes ko ja....:ppozdrav:

Priprema gotova za vikend sejanje pa sta bude. :ppozdrav:
priprema_za_uljanu_repicu.jpg

Jos 20KJ i gotova setva, imam u ponudi jos 80KJ strnjike nudi mi neki stocar ali pregovaram i dalje sa cenom

Sent from my iPhone using Tapatalk

Druze ja je sejem vec 15godina nisam neki pocetnik sa njom, prvi sam je posejao u okolini Vrsca

Sent from my iPhone using Tapatalk

Bilo je i soje posejano kao nikad do sad, a ukupan rod ce biti duplo manji nego kad je ima prosečno posejano. Ova repica se seje na ustrb soje jer definitivno površine pod psenicom ostaju i jos se uvećavaju.
Ja setvu ne planiram za jos najmanje 10-ak dana. Blaga zima moze da prouzrokuje vise stete od predhodno ostre.

Povecao sam dosta setvenu normu,takva je nasa zemlja mora gusce da se seje,pa ako bude gusta ici ce regulator.

Jel neko radio na 50 cmm,ali ne samo jednom ili jednu njivu nego više puta da prenese iskustva. Ja planiram ali me strah da se igram sa 10 kj ,aj 2 pa bi prežalio.

Nazad
Vrh