Uljana repica 2016-2017

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Moja greska nisam ostavio hidrauliku u plivajuci polozaj...

Polako popunjava praznine ali mislim da nece nici 100 posto. Delom zbog lose zemlje mislim lose pripreme a delom zbog nedostatka vlage.
kd71o4.jpg
24g96cl.jpg

Sjajnik je insekat pred cvetanje,ima do njega jos,sad su aktelni buvaci,sovice i misovi....Sta se desilo pa pitas?

@Aca97
Ovo je KWS Factor,kolicina je 3,2kg/h.

Sta si sejao od hibrida,ako je Clearfild moze Cleranda,a ako nisi samo neki Kletodim za samorast i uskolisne.

Juce agronom obilazio repicu i pronasao gusenicu od repicine ose,nasao je i poneki buvac kao i kupusnu gusenicu. Sve su jako mlade i jos nema velikog napada ali mi je rekao da ce do njega doci ako se nastavi ovako toplo. Preporuka prvo prskanje fastakom a za 15ak dana ide cicocel. Ima u nasoj okolini njiva koje su sejane u Avgustu i te njive su uglavnom popasene od strana gusenica a gazde nisu obilazile. Pomno pratite i prvrcite lisdtove da vidite da li ima 2 do 3 na m2 tada je pravi trenutak prskanja.

Juce agronom obilazio repicu i pronasao gusenicu od repicine ose,nasao je i poneki buvac kao i kupusnu gusenicu. Sve su jako mlade i jos nema velikog napada ali mi je rekao da ce do njega doci ako se nastavi ovako toplo. Preporuka prvo prskanje fastakom a za 15ak dana ide cicocel. Ima u nasoj okolini njiva koje su sejane u Avgustu i te njive su uglavnom popasene od strana gusenica a gazde nisu obilazile. Pomno pratite i prvrcite lisdtove da vidite da li ima 2 do 3 na m2 tada je pravi trenutak prskanja.

Sta ce ti cycocel?to ti za psenicu preporuceno a ne za repicu,samo bacis pare na taj cicocel,uzmi karambu turbo to ti preporuceno za nju

Sent from my iPhone using Tapatalk

Cicocel se koristi i u uljanoj repici ja je koristio ove godine ali je mnogo bolje ako se koristi u jesen jer prouzrokuje vise bocnih izdanaka,moguce i da ta karamba radi taj posao sto ti kazes ali ja sam karambu koristio za zastitu repice od bolesti.

Ja sam koristio taj cycocel isto u jesen,trazio sam kod ovih u pol.apoteci neki regulator rasta a ovi su mi preporucili cicocel jer nisu imali iskustva sa uljano repicom uzeo sam i prskao sam skoro 90% povrsine i posle par dana zovu me ovi iz apoteke da me pitaju dal sam prskao jeer su saznali da nije to za reppicu,pa posle bio kod mene ovaj iz basf-a Zoran Puhar da vidi kakvo je stanje repice,ali nije dao nikakav efekat

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh