Uljana repica 2016-2017

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nema potrebe da ore i da pravi jos bespotrebnog posla. Na prolece samo spremac, pa kad krene repica, ona sto je ostala, malo totala ili sta vec hoces. Imas razne kombinacije da jako lako unistis repicu u kukuruzu, a imas super predstart za kukuruz.

zarkovmali
user-offline.png

Tvoja izgleda odlicno,kod nas se crne neke parcele repice,nije bilo snega!

Dobio sam informaciju da su velike povrsine, pretezno u Banatu, repice izmrzle i da im nema pomoci.
Proverite vase repice na sledeci nacin: Uzmite makaze, ili noz i presecite repicu iznad same zemlje. Ako je centar stabljike belkast onda je repica ziva i zdrava, a ako je braon onda je mrtva.
Isto tako ogromne povrsine repice su stradale i u nekim delovima evrope.

Sto je najgore, valjak mi stoji u hali a nisam ga kacio. Tu sam pricao bio sa par njih, i rekli mi da je bolje da nadjem neki laksi, posto ja ovaj moj moram da nosim sa velikim traktorom 120ks, jer jer je tezak, tu je oko 1500kg. Pa bi dosta i traktor nabijo i plus valjak. Sad de znam, bolje da sam probao.
Sreca pa mi druga parcela izasla solidno.

Pusti ti sto ti neki strucnjaci kazu. Valjak si trebao posle setve, jer bolje nice seme(narocito repica) ostvari se bolji kontakt izmedju semena i podloge i ako padne kisa ono ide gore, ne kilavi sa nicanjem.

Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока

Sto je najgore, valjak mi stoji u hali a nisam ga kacio. Tu sam pricao bio sa par njih, i rekli mi da je bolje da nadjem neki laksi, posto ja ovaj moj moram da nosim sa velikim traktorom 120ks, jer jer je tezak, tu je oko 1500kg. Pa bi dosta i traktor nabijo i plus valjak. Sad de znam, bolje da sam probao.
Sreca pa mi druga parcela izasla solidno.

Ja sam valjao sa rusom od 130 ks i valjkom od 6.2m 2500 kg.

Tesko da ce repica izdrzati ovakve temperature,skoro ce mesec dana kako imamo dnevne i nocne temperature sa velikim minusom a njoj to ne prija, pogotvo ovde kod nas je nesto uhvatilo dal dan-dva bez sneznog pokrivaca sa -10c

I ja sam juce gledao repicu i ima gde je ljudima skroz zuta. Meni se Iminent za sad dobro drzi,ali imam na dve njive neko seme sto sam dobio za ogled tu je u dosta losijem stanju. To je neki raifajzenov hibrid

Ova je sejana u august a ima ove koje su kasne gde su jako male usle u zimu tu mislim da nema leba od nje

- - - - - - - - - -

@ milovane : Imminent se jako dobro drzi na ove minuse , ako ti on smrzne onda da znas da su sve repice smrzle. I mene su zvali ovi iz euralisa da im sejem oglede tamo sredinom septembra ali nisam hteo vise njihove hibride da sejem.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh