Ukrasne kokoši

Odg: Japanska svilena koka

Imam velikog petla koji ljubomorno cuva svoje koke i nedira svilenog dokle god je ovaj u prednjem delu dvorista tako da se najvise druzi sa nama i sa pudlom koji spava na terasi :haha:
 
Znas sta mozes ako taj drugi pijetao imam bas dosta kokosaka ti odaberi jednu od njih i drzi je zajedno sa ovim svilenim jer glupo je da je sam i fino ih drzi zajedno neko vrijeme dok se ne naviknu jedno na drugo i pustaj ih posebno dok ne nabavis svilenu koku.Veliki pozdrav nadam se da sam ti bar malo pomogao. :ppozdrav:
 
ilona45 je napisao(la):
Imam velikog petla koji ljubomorno cuva ...................... sa nama i sa pudlom koji spava na terasi :haha:

Ilona,

Zašto nisi okačila ovu fotku, već je izbrisala, a lepa je !!

ju91f6.jpg

:ppozdrav:
 
Ova oblast mi je manje poznata.Interesuje me koja je ovo vrsta ukrasnih kokoši
sguaeg.jpg


Hvala na odgovoru
 
To je rasa patuljasta kokinkina, nažalost lošijeg kvaliteta ( bez ljutnje-iskren odgovor). Rep mora da bude u obliku lopte i ne sme da visi kao onoj koki skroz desno...i da ne zaboravim onih 4 iza petla sem koke sa skroz desne strane mi liče na petliće....jel to mlada živina ili starija :haha:
 
Milane nema ljutnje.Prihvatio sam ih jer se jedan momak bio zainteresovao za njih i kupio dva para.Kad ono tri petla i jedna kokica.Brzo ga prošla volja da se bavi njima pa sam ih ja preuzeo.
Ovaj petao u prvom planu i crna koka iza njega su par i roditelji ova pereostala tri komada.Ovo im je drugo leglo a u prvom leglu je bilo jedno pile ja ga prozvao elektricno vec sam ga jednom kačio na forum.Ono je bilo veoma interensantno.Kad ga pogledaš nisi siguran da li ima perje, vunu i dlaku.Bio mi je ljubimac.Međutim valjda što je odudarao od sredine majka ga ubila.
Ne mogu da se setim gde sm kačio fotku ako je pronašem poslaću ti na p.p. da vidiš kako je interensantno pile bio.
U svakom slučaju hvala ti na ovim informacijama.
ONi sumi razonoda i gajim ih onako usput.
Zbog tvog zalaganja jedna tura :ppozdrav:
 
Evo jos jedne slike! Probala sam da mu donesem koke koje su u drugom delu dvorista ali one stalno beze nazad, ne vredi?!
 
Milan BMK je napisao(la):
To je rasa patuljasta kokinkina, nažalost lošijeg kvaliteta ( bez ljutnje-iskren odgovor). Rep mora da bude u obliku lopte i ne sme da visi kao onoj koki skroz desno...i da ne zaboravim onih 4 iza petla sem koke sa skroz desne strane mi liče na petliće....jel to mlada živina ili starija :haha:
Ovako je izgledalo moje "elektricno pile".

124hmoi.jpg
 
Imas rasa zivine sa takvom-sličnom strukturom perja (japanska svilena). Ja predpostavljam da to pile vuče u genima neku tj. najverovatnije jap. svilenu rasu...mada po glavi i telu se ne vidi bas najbolje..
 
Milan BMK je napisao(la):
Imas rasa zivine sa takvom-sličnom strukturom perja ..............................vuče u genima neku tj. najverovatnije jap. svilenu rasu................

Evo za ljubitelje Ukrasne živine malo lepih fotkica raznoraznih rasa koje učestvuju na izložbama u Evropi:


Ako je neko zainteresovan da vidi više neka klikne na: http://www.pbase.com/johanops/fancypoultry&page=all

:ppozdrav:
 
Koliko shabo kokoska lezi na jajima kada se nalegne danas je 21. dan od kada se nalegla jaja nisu jos ni napukla.Ako bi neko mogao sto brze da mi odgovori.Veliki pozdrav
 
Pozdrav Dino,imao sam i ja istog problema,pa cak i 23 dan dase izlegu,i ja sam se upitkivao zasto tako,ali posto je vreme ovih dana bilo mnogo hladno moguce je iz bog toga,ali u svakom slucaju lampiraj ti sva jaja pa ces u potpunosti biti siguran :D
 
Lampirao sam ih i utvrdio da od 12 jaja deset je zametnuto a samo 2 neoplodjena, cak sam i jedno malo naceo da vidim ima li pileta unutra i vidio da jedno pile malo mrda.Cekam rezultate ovih dana pa cu najvjerovatnije javiti.Veliki pozdrav za sve clanove foruma. :ppozdrav:
 
Ko saceka on i doceka :D nemoj mnogo da nacinjes ostavi ti to tako jos koji dan mnogo uspeha,i javi kolio se izvelo u sivoj boji?pozzz
 
Danas se cetvoro piladi izleglo ostala jaja su napukla sigurno se jos izleglo do sada jer su se ova cetiri malo kasnije u toku dana izlegli boje su 2 crna jedan cisto sivi i jedan sivi sa zutim.Sjutra cu javit kad se svi izlegnu koje su boje.Veliki pozdrav
 
Ja imam jednu koku Fenixa, pa me interesuje gde bi mogao povoljno da nadjem nekog lepog petlica za nju da ne samuje?
 
Nazad
Vrh