Isto kao i na 9115. Što bih pisao u prazno tj napamet? Bukvalno sam stajao pored traktora kada je čovek ušao u njega, zaverglao ga i kad je traktor upalio otkinuo je remenicu ko **greška ti. Pitaj momke iz Agro cesle ako meni ne veruješ i ako je ostala ista ekipa servisera. Tumosan 9115 iz Đurđina jedino se ne sećam koje godine je bilo al oni sigurno pamte jer je došao i neko sa vrha da ustanove šta se desilo. Kad su videli da je sve tako kako je prijavljeno, onda su prionuli na popravku.
Što se tiče objašnjenja kako je mogao polomiti.... Napisao sam u prethodnom postu i mogu opet. Automatski španer prati svako opterećenje remena tj uključivanje-isključivanje tako što zategne i popusti remen po potrebi. Zato se i zove automatski španer. Osovine to trpe ali ne bi smelo biti ni govora da popuste. Zašto se to kod ovog desilo nzm, da li je loša izrada osovine, previše udaljena remenica od ležaja tj oslonca..... Nemam pojma, ali da se desilo, jeste sigurno! Da li će se još nekome desiti nzm. Ali da ne upozorim nekoga na mogući scenario ne mogu. Btw s tim delom čovek nije imao problema. Bilo je sa rolerima, palicom menjača, čak mu je i kućište razvoda motora probio neki nedovoljno zategnut vijak srećom bez posledica. Ali ovo sa osovinom nije ništa čačkano od strane servisera ili vlasnika dok se nije desilo. Znači fabrički namešteno a realno ni nema šta da se zahebe pri sastavljanju....