Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
zdravo svima. jedno pitanje: 3 dana nakon prasenja prasicima se daje gvozdje inekciono po 1cm3, posle koliko dana se daje ponovo?
Imaju oni prolazak u drugi boks gde imaju svoju hranilicu i po malo jedu.. Samo me plašilo da ne zakržlja još više jer sisa manje mleka i ostali ga guraju po boksu i sl. Inače, znam da su zadnje sise manje mlečne a i dešavalo se i ranije da ima manjih prasadi, ali mi ova razlika baš drastična.. Kod mene su svinjci specifični, ispregrađivani zidovima, pa kada bi ih odvojio od 20 dana, morao bih da stavim i tu 2 "kvočke" za zagrevanje.. Tako da u zimskom periodu ostaju sa krmačom do zalučenja.. HVALA PUNOzadnje sise su uvjek manje mlječne ali nije to razlog.Uvjek u leglu ima malih koji odudaraju.Moj ti je predlog da ti njih sve počneš doranjivati granulicama tako će i ono imaat veću šansu.ja od 7 dana od prašenja uvodim im hranu a od 20 dana ih polako odbijam tj nemaju konstantan pristup sisi.
Imaju oni prolazak u drugi boks gde imaju svoju hranilicu i po malo jedu.. Samo me plašilo da ne zakržlja još više jer sisa manje mleka i ostali ga guraju po boksu i sl. Inače, znam da su zadnje sise manje mlečne a i dešavalo se i ranije da ima manjih prasadi, ali mi ova razlika baš drastična.. Kod mene su svinjci specifični, ispregrađivani zidovima, pa kada bi ih odvojio od 20 dana, morao bih da stavim i tu 2 "kvočke" za zagrevanje.. Tako da u zimskom periodu ostaju sa krmačom do zalučenja.. HVALA PUNO