@radivoj,
Slazem se. Ali, "Mi" nemamo drugu stranu. Realno, em nemaju kredibilitet, em sad ne smeju nista da dogovore, em nisu zainteresovani. Pa svi oni su svesni skorasnjih izbora, i njihova jedina posvecenost ce biti prema sosptvenoj fotelji. Ovo sto si ti naveo je sve stvar samih pregovora. A moja teza je da nema elementarnih osnova za pregovora, jer prosto nema druge strane. Pri tome realno treba reci, da su i oni svesni da su previse brljotina napravili, pa tek zbog toga ne bi pregovarali. Zamisli samo da dodje Milos na pregovore. Ova situacija im dodje jos dobra za izbegavanje i vadjenje. Cinjenica je, i tu se slazem da bi u slucaju pregovora sa "nase" strane najverovatnije doslo do problema 5. Ali, opet kad bi smo imali neku smernicu i neku strategiju bilo bi lakse. Ali, ne, oni i to koriste jer znaju kako stoje stvari, i zloupotrebe situaciju za njihove kombinacije. uvek nadju nekog svog, uvek se nesto precuti, odlaze, zamulja itd. Sve u svemu, mi imamo opstrukciju sa najviseg nivoa, i normalno da nema kvalitetnih tema i pregovora.
Inace, imam dobro misljenje o nasoj poljoprivrednoj struci, kao i o velikom broju ljudi iz raznih poljoprivrednih institucija. Dosta kvalitetnog kadra tu radi i poznaje materiju. Ali, ko sta njih pita, kao i nas. Svaka prica je izlisna bez strategije i budzeta. Ako nisu na vrhu u stanju da donesu pravilno ove odluke, meni je istog sekunda jasno kuda se sve krece. Separatne mere, uredbe, i slicne gluposti, su cisto zamajavanje. Takodje, bez povecanja poljoprivrdnog budzeta, a to znaci istovremeno smanjivanje raznih trosacidzijskih stavki iz budzeta, nema jednostavno sta da se prica. Ako Vlada nije u stanju da smanji neku stavku iz budzeta za koju svi vidimo da je cisto bacanje para, sta ima onda uopste da nam se obraca. Kad svi znamo koliki je doprinos poljoprivrede privredi zemlje. Da ne budem pogresno shvacen, eventualno povecanje budzeta, po meni ne treba da ide na povecanje subvencija, vec na razne druge mere. Mi moramo da ulozimo dosta u samu proizvodnju, i njen razvoj. Vece trosenje para na same subvencije bi doslo tek kasnije, za par godina, kad bi smo vec dostigli neke kvalitativne, proizvodne, i produktivne standarde.
Vidim da se dosta cesto, cim se pomene Vlada, odmah pise kako se bavimo politikom. Nema to nikakve veze. Nismo mi krivi sto je Vlada odgovorna za budzet, i nacin raspodele sredstava. Normalno, da cemo da kritikujemo onog ko je za to odgovoran. Moramo razdvojiti ekonomske i pliticke teme. To sto se to kod nas izmesalo, nije nasa krivica, a pri tome i protiv toga moramo da se borimo.