Traktorske kose

Ima u selu 2 njihove balerine, obe kupljene nove.Jedna je već duži niz godina kod drugara koji imaju poprilično posla sa njom i ništa sem opruga nisu menjali.Druga je kod komšije pored od čini mi se 2020 i ništa nije imao od problema pa sad bem ga.
I da prođem na nekom od konkursa mnogo mi je 25k evra za Vicon/Kverneland mehanizaciju.

Znam i sve mi je jasno ali trenutno Imam 2 polovne u rinfuzi.Jedna Fella, druga Pottinger pa se razmišljam za novo.Naravno ne nešto za čega treba prodati bubreg.

Da li neko poseduje ili je radio sa Fella km 225, kosa je sa 2 velika bubnja i rastresačem iza. Ako može savet da li kupovati takvu kosu?

Ljudi, kako se izvlaci sestougaona osovina iz imt kose sa 4 diska? Uspeo sam rasturiti reduktor i skinuo ga u delovima ali osovina kao zavarena ni levo ni desno.

Ljudi, kako se izvlaci sestougaona osovina iz imt kose sa 4 diska? Uspeo sam rasturiti reduktor i skinuo ga u delovima ali osovina kao zavarena ni levo ni desno.
Popustiš sva četiri gornja kućišta, ona aluminijumska ispod diskova i polako kuckanje većim čekićem.
Osovina je verovatno istrošena tu gde prolazi kroz zupčanike i malo se zaokrenula u njima zato ne ide.
Ako se dobro sećam nema potrebe za skidanjem reduktora da bi se izvadila osovina. Samo se odvije onaj čep i tu bi trebalo da je navoj u osovini.......
Eh kad se setim srećnih vremena i imt kose, dušu mi je pojela!

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Odvrneš odušak i odande pokucaš šipkom a na ovoj strani uvrneš šaraf sveži kanapom i nek neko drži nategnuto dok odande izbijaš

Nazalost navoja u osovini nema :) . Izgleda da cu iskombinovati oba saveta da popustim kucista i bijem sa kontra strane reduktora.
Koliko sam primerio ulje u reduktoru i ulje u kosi je zadvojeno. Koliko, gde, i koje ulje se sipa u kosu a isto pitanje i za reduktor.

Nazalost navoja u osovini nema :) . Izgleda da cu iskombinovati oba saveta da popustim kucista i bijem sa kontra strane reduktora.
Koliko sam primerio ulje u reduktoru i ulje u kosi je zadvojeno. Koliko, gde, i koje ulje se sipa u kosu a isto pitanje i za reduktor.
Bez popuštanja kućišta nemoj ni da se mučiš, slomićeš nešto a osovina neće ni mrdnuti. Pitaj me kako znam.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

u reduktor staje 1,7 l, a u korito 2,7 odn. do meraca ( onaj m8 sitan navoj) , naravno kad je rezni mehanizam u vertikalnom polozaju.
sestougaono vratilo izbijanje sipkom kroz ovor za nalivanje ulja u korito. npr . rebrasta 14-ica, gvozdje.
kad prodje cetvrti i treci tanjir onda skidas ta kucista i dalje je lakse.
ulje sae 90, ali kvalitetnije

Uspeo da je razbucam u delove. Primetio sam da nema nikakva zaptivka izmedju reduktora i korita (gde izlazi/ulazi sestougaona). Da li ulje iz korita iscuri kada se ostavi dignuta kosa? Mislim naleganje nije idealno to je sigurno. Palo mi je na pamet kao najbrze resenje silikon da namazem na reduktor pre nego sto ga montiram? Ima li tu neko bolje brzo resenje?

Da li oni visoki krajnji sesiri moraju biti, video sam na slikama da neke imaju i niske krajnje sesire?
Zazor izmedju konusnih se steluje podloskama kao na nodet sejalici?

na reduktoru , kolko se secam, ima zljeb za gumeni O prsten koji treba da obezbedi naleganje, ulje moze da iscuri kroz lezajeve prvog kucista dok stoji vertikalno.
sesiri ne moraju biti visoki, ali ne odvaja dobro otkos, pa se sledeci losije kosi- to ako je jaka trava ( uups..).
fini zazor se steluje podloskama ispod zeger prstena.
ako je veliki zazor ide podloska izmedju lezajeva kod odstojnika, ili manji zeger koji taman menja one podloske.
ako treba mogu da proverim dimenzije.

Nazad
Vrh