milos bota
Član
poljakinja ima ugađenu jednosmernu spojnicu
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
svaka kosačica mora imati kardan koji se i dalje vrti kad isključiš kardan jer da nema polomio bi sve unutra mislim u kosačici ovako se ona sama vrti bez obzira
a šta sam ja rekao samo si citirao moje rečiNeke rotacione kose imaju u sebi ugradjenu jednosmjernu spojnicu, kao npr Claas koju je zet kupio na moj prijedlog ili ta poljakinja o kojoj govore. Takve kose mogu da rade sa običnim kardanima, a kao što sam vec pisao, rad sa kosom bez spojnice i kardan bez spojnice je veoma opasno. Rotacione kose sa 2 diska imaju vrlo masivne dijelove koji se vrte sa jako mnogo obrtaja, pa kad motor to naglo počne kočiti...sva ta energija mora negdje da sa istroši i nešto mora da strada, ili u kosi, ili u kardanu ili u traktoru.
Postovani interesuje me kupio sam prije 10 dana IMT rotacionu kosacicu sa 3 diska.Pokosio sam sa njom samo 4 dunuma bez problema,sad kad sam je otkacio i onako lezi na zemlji vidim da mi pusta ulja ispod 3 diska,interesuje me da nisam mozda preso ulja pa pusta visak ili je to nesto otislo pa pusta.Procitao sam da i Vi posjedujete IMT sa 4 diska,a slicne su one.Nije bas tako al ajde , nit hvalitet kosenja nit otkosa , ujak mi kosio detelinu i trogotku da mu ja zauzvrat izbaliram - kao da se ja nemucim da kacim .
Dva dana sam ga psovao i 6 dan skupili u redove i vlaznu izbalirali i danas se vec pali neznam sta da radim. Sledeci put kosim ja mojom IMT sa 4 diska i ujaku naplacujem baliranje
Ne trazim rotacionu, trazim obicnu kosu sa jednim nozem, samo zadnju ne bocnu kao na IMT. Planiram da dam 200-300 eur. Ne znam ko dovozi iz inostranstva, nikad kosom nisam radio, jos mi to samo fali jel imam dosta livade pa moram da je kosim za ovce i umesto da nekom dajem 300eur za kosenje, bolja mi je varijanta da sam kupim kosu. Ako nekog znate, dajte kontakt bilo gde u Srbiji da se nalazi. Kurirske sluzbe sve teraju ;-)
Kad sam bio klinac otac je kupio IMT bocnu kosu, novu , koje je to sranje pa to je cudo.Nikad nije mogla u jacoj masi da lijepo odvaja otkose nego je uvijek mrsila, njiva mora biti ravna ko staklo, bez krticnjaka inace joj kaisevi proklizu i odmah staje sa radom, a tek montaza...ma sranjeeeee.Vise je stajala no radila,uzimali smo od rodjaka roto kosu i posle sam je prodao fakticki novu. Ovu OLT zadnju je imao zenin cale, i on je tvrdio da je ona gore djubre od IMT.Moj savjet ti je da uzmes bilo kakvu roto kosu, diskosnu ili bubnastu, samo ne striznu, traktor ti je jak pa ako imas i brdovitog terena nece biti problema sa nosenjem i pogonom.Trazim ovih dana traktorsku kosu za rakovicu 60 (zadnju) al neznam koja je najbolja. Imam u ponudi OLT i MF. Oltova je nekako sva drljava,a ova MF odlicno izgleda, pripremljena je i ospricana. Prodavac kaze da nije pucala i da nije varena. I za oltovu prodavac kaze da je remontovana i da je u nju ulozio dosta novca da je sredi al nikako da vidim u sta je to ulozio kosa izgleda kao da je niko godinama nije pipnuo. Ili predlazete neku trecu?Sta da radim, neki savet? Hvala.