zoran95
Novajlija
A po kojoj ceni?Angus 1,7 kg dnevni prirast tako mi kaze djurdjevic ubedjuje me da uzmem
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
A po kojoj ceni?Angus 1,7 kg dnevni prirast tako mi kaze djurdjevic ubedjuje me da uzmem
Ja koristim kada sam pri kraju sa silazom, mada sada sam navukao silaze. Nece mi trebati.Ali dobar je, mada umeju da se navuku pa kad nemas ume da bude opera na farmi..jedino sto kazu da im se misici nakupe vodom pa ih nesto ne vole klanicari. Dok smo prodavali siptarima bikove celo dvoriste obidju da nema trebera pa tek onda se pogadjamo za bikoveDDGS suvi kukuruzni treber da li neko koristi u tovu junadi kakva su iskustva
A to se nikad ne zna prosle nedelje se prodani 205 kg prosek 1300 e plus pdv 46 komA po kojoj ceni?
Ne znam, puno mi je to, meni je Rade iz despotova trazio 1050 evra ali presao sam na sisavce.. Pa im 2 meseca dajem zamenu za mleko. I ako ne daj boze ugine ugine 300 400 evra a da mi ugine 1000 ili vise evra to mi je vec problem ozbiljan.A to se nikad ne zna prosle nedelje se prodani 205 kg prosek 1300 e plus pdv 46 kom
Pa nije tebi steta samo cena teleta, kakva je to matematika? Gde je mleko sto je popio, koncentrat(prekrup)?Ne znam, puno mi je to, meni je Rade iz despotova trazio 1050 evra ali presao sam na sisavce.. Pa im 2 meseca dajem zamenu za mleko. I ako ne daj boze ugine ugine 300 400 evra a da mi ugine 1000 ili vise evra to mi je vec problem ozbiljan.
Kada ga kupim po 300 mene ne sa prekrupom ja sa njom ne hranim, nego granulama za teladi od gebija tele izadje 450 eura. Govorim do odbijanja od mleka. Mada prosle godine sam imao jedno uginuce. I to mojom nepaznjom i opet zato sto sam slusao druge da se proliv zaustavlja inekcijom. Kod malih teladi inekcija je ono zadnje. A ja poslusao kolegu i odma dao inekciju i do kraja ga i inekcija i ubila. Na 50 teladi govorim.Pa nije tebi steta samo cena teleta, kakva je to matematika? Gde je mleko sto je popio, koncentrat(prekrup)?
Послато са 23124RA7EO помоћу Тапатока
Ima po firmama. Napravis ugovor i kupujes. A imas i na oglasima, sad poslednju turu sam uzeo u sajkasu. Pricam o teladima do 10 dana starim. I govorim o crnim teladima ne simentalcu. Ima kod nas i veliku farmu porodica Plavsic i sva telad su po 300 jedino ako se zalomi da je 15 do 20 dana onda je 350Gde ima to tele za 300 400 e?
Pa vidi imas i kako stari ljudi kazu seljacke varijante ja sam za 10 teladi zaustavio proliv sa praskom kestena 50 g,jedno jaje, secer,elektroliti od koga nabavim nekad tecni nekad prasak,probiotik prolyt pack (to sam sad prvi put koristio i iznendio se) 20 g po teletu dnevno nekad ubacim streptomicin ali i njega ako bas moram i tako par dana imao proliv ili ne on dobija tu nazovimo terapiju par dana 2 puta dnevno pola doze 2 il 3 h posle prvog napajanja i tako uvece eo sad upravo usao i jbg 10 dana bude borbe ali to je najkriticnije. Dok se ne naviknu na moju zamenu za mleko. Mada imam i lekove ali to bas izbegavam da koristim ako bas vidim da nema nikakvog pomaka onda udarim enrocin i jbg sta mu bog da. Sad upravo sam doterao turu tacnije 5tog sept. A matematika je imam papire i sve mogu slikati sa 13 meseci starosti bili su mi 540 kg zive vage, morao sam ranije prodati zbog rate kredita i nekih ,,hitnih'' arendi.. Tako da me tele izadje 400 i koji euro neka bude 500. June sam prodao matijevicu 415 din zive vage. A hrane mi je pojeo oko 1200 kg koncetrata deteline samo kada su mali kasnije senaze i silaze cim pre je traze i jedu ja dajem jer sejem dosta postrnog kukuruza (navodnjavam) pa Bogu hvala imam silaze u izobilju tokom cele godine a detelinu ponekad ih obradujem uvece pa bacim msm vecima uvece jer se svejedno natovare svega pa nesto i ne prilaze. Koncetrat sam pravim samo uzimam gebijev super 50%proteina a ja im ubacujem 40%kukuruza 35%jecma 10%tritikala 5%soje 5%suncokreta (zivo zrno) i 5%supera iako treba 10 ali ako ubacujes samo kukuruz i jecam tako da onda ubacim samo 5% supera. (super placam 58 din) Sva je moja hrana osim supera i soli. Da i detelina mi je u sistemu zalivanja. Jer malima dajem dok se ne podave od njeOk,sa crnima to negde pije vodu...ne bi bilo lose da nam izneses neku matematiku tog tova crnog holstajna...
A verujem da bi mnogima znacilo da cujemo i metodu za proliv bez inekcija,mene licno je strah da se igram sa praskovima jer za 2 3 dana lose terapije moze da ode tele.
E dobro jutro,da slazem se,e ali sad sam ubacio i belgijsko plavo pa cemo videti. Kazu za belgijsko plavo da ume da bude jace od simentalca. Nzm tacno ali nije toliko.. bas cu pogledati. Eo nasao 1173.14 din ja placam prolyt pack. Pa nzm sto se toga tice ja dajem matijevicu vec 15 godina moj tata je davao pa sad i ja. I nemamo problema sa njima. Ali svako 2 meseca saljemo po desetak kom. Sad sledeca tura mi je 1 novembra, lakse mi je tako nego odjednom prvo ne mozes to ispratiti svu tu silnu telad, drugo onda mi je daleko do novca, dugo cekati, a ovako sad znam svako 2 meseca isporuka pa mogu nesto da zavrsim ako sam nekom duzan ili da uzmem nesto da dam kaparu pa za 2 meseca dam ostatak novca, msm nzm tako mi lakse. A kesten divlji kesten prasak, aktivan ugalj.. Moj kolega daje i griz za decu sto ideZahvaljujem na opsirnom odgovoru i konkretnim informacijama.
Taj probiotik prolyt pack sam i ja sad koristio,kod nas je 1500 din ta kesica od pola kg.ne znam koliko je koristio ipak su bile strasne vrucine i bilo je proliva posle par dana.
Kad kazes kesten na sta tacno mislis?
Tacno,ima u mom mestu nekoliko farmi hf krava i ljudi koji tove svoju telad kazu da ova novija genetika po pitanju prirasta ne zaostaje mnogo za simentalcem.e sad sto se tice plasmana trenutno ide sve sto riče,znamo svi kad stane potraznja da svi mesari ipak pre biraju sim.ili tovne rase,pa budes osudjen na Matijevica ali opet uz niske troskove verovatno i tu ima matematike![]()
Pa nzm dodje mi na isto davao sam u tople polutke nedeljkovicu ali sam ga cekao skoro 2 meseca za pare sto znaci izgubio sam 2 meseca za novu turu jer nisam imao para da kupim teladi.. Pa davao sam i Milicu iz Kaca ali on uzme po tipa 5 din skuplje od matijevica i njemu treba 3 il 4 kom nedeljno sto mi opet ne odgovara i onda su dolazili neki iz slovenije i madjarske ali nismo se dogovorili zbog cene tako da sam onda ostao na matijevicu mada mislim da se oni svi sa njim ravnaju 5 din 10 gore dole bolje i 10 dole ali da znas da ces dobiti nego 20 skuplje pa da nikad ne dobijes, jer moj komsija je ostao bez 7 simentalaca tako prodao covek ostavio kaparu i vise se nikad nije pojavio firma ugasena, telefoni ugaseni i jbg niti para niti junadi..Ne kazem da ima problema sa Matijevicem nego je nekako uvek sa cenom bio slabiji nego ostali na trzistu.