Nedeljko A.
Član
Ovaj video koji je postavljen na prosloj stranici pominje i to, kaze covek da nema nikad naduve jer melje ceo klip kukuruza.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Pisao sam u ranijim postovima... drugari iz Novog Pazara mi doterali telad... Telad su vecinom sa reona golije ...zlatibora nova varos... taj teren. Direktno kupljeni od seljaka... ne sa pijaca od svercera.
Послато са SM-G920F уз помоћ Тапатока
Samo je zalij dva tri dana sa ovim:u flasu od piva smuckaj ulja i mleka i rokni jedno 100 ml sirista,tzv maje za sirenje,i naravno djeta,treba da pomogne.Imam jednu problematicnu junicui oko 400 kg. Pocela je cesto da mi se naduvava,odprilike svaki drugi dan nekad i svakog dana posle obroka. Moze li nesto da se uradi da vise ne dolazi do naduvavaunja?
Nisam ja dobro razumeo ..ti si pisao o ceni a ja mislio pojedenih smesa...nesporazum.. ali i potrosnja za bika je tu negde... oko 1700....1800kg komcentrata na 650kg bika pa me to zabunilo...Srdjane pogresno si procitao,ili ja pogresno pisao,u predhodnom postu sam pisao na ati024pitanja a ne o konverziji.da ne mislis da ti ne odgovaram na pitanje.vrlo malo koristim koncentrate pa nebi da se pametujem,hranim do 150 kg granulama,ali gebi se nesto bolje pokazalo od inberga pa zato kazem da nebi da pametujem posto nisam jos hranio do 250 kg cistim koncentratom,mozda se bolje izrazi kvalitet do te kilaze. Inace imam bikove,crvene i crne tu su oko 400 kg a ja dam po obroku 5 kg po grlu a trebalo bi 4 na te kilaze. Pitanje dali je mnogo za bika da pojede na jedan dan 10 kg koncentrata oko 15% je mesavina po racunici, ili ja bezveze dam toliko ,dovoljno bi bio 8? Jedu jos detelinu sena i kukuruzovinu.silazu nemam
Srdjane pogresno si procitao,ili ja pogresno pisao,u predhodnom postu sam pisao na ati024pitanja a ne o konverziji.da ne mislis da ti ne odgovaram na pitanje.vrlo malo koristim koncentrate pa nebi da se pametujem,hranim do 150 kg granulama,ali gebi se nesto bolje pokazalo od inberga pa zato kazem da nebi da pametujem posto nisam jos hranio do 250 kg cistim koncentratom,mozda se bolje izrazi kvalitet do te kilaze. Inace imam bikove,crvene i crne tu su oko 400 kg a ja dam po obroku 5 kg po grlu a trebalo bi 4 na te kilaze. Pitanje dali je mnogo za bika da pojede na jedan dan 10 kg koncentrata oko 15% je mesavina po racunici, ili ja bezveze dam toliko ,dovoljno bi bio 8? Jedu jos detelinu sena i kukuruzovinu.silazu nemam
Kolega, uzmi SIKAVET ,bocica se razredi u 10litara vode i nema vise naduna. Imao sam bika koji i kada je popio vede se naduo. Dao mu to i problema nije bilo.Imam jednu problematicnu junicu oko 400 kg. Pocela je cesto da mi se naduvava,odprilike svaki drugi dan nekad i svakog dana posle obroka. Moze li nesto da se uradi da vise ne dolazi do naduvavanja?
Ja sam za obican koristio neosaningest a za penusavi sikavet. Kostao je oko 400 dinara prosle godine a sad nemam pojma. Kod mene ga ima i proizvodi ako se ne varam Veterinarski Zavod Zemun.I za penusavi i onaj "obicni" je sikavet dobar. Nego, koliko kosta? Kod mene ga nikako nisam mogao naci..