Torpedo

Kod mene na 45-ici ručica je isključena kada je okrenuta ka levom blatobranu a uključena kada je vrh okrenut nazad e sad evo šta piše u priručniku za rukovanje on je od TD-4506 ali mislim da je to za sve modele isto,to je moje mišljenje ,ti proveri ovako-citiram-"Ako se na poprečnu gredu lakše oruđe s jednom osovinom,onda treba ograničiti pomicanje donjih vodilica prema gore kako bi se kod nesimetričnoopterećenih oruđa izbegli udarci (npr. visikotlačne prese).U tu svrhu se ručica izvuče kod najnižeg položaja donjih vodilica (poluga), okrene prema natrag i ponovo utisne.Zatim se komandna ručica postavi na položaj *DIZANJE*.Time se donje vodilice podignu do normalne visine priključivanja.Za oslobađanje ručice ići obrnutim redom,ručica hidraulika u položaj -spuštanje-izvaditi polugicu,zakrenuti i utisnuti".VAŽNO-Pomicanje ručice vrši se samo ako su donje vodilice potpuno spuštene i u stanju mirovanja.

- - - - - - - - - -

Kod mene na 45-ici ručica je isključena kada je okrenuta ka levom blatobranu a uključena kada je vrh okrenut nazad e sad evo šta piše u priručniku za rukovanje on je od TD-4506 ali mislim da je to za sve modele isto,to je moje mišljenje ,ti proveri ovako-citiram-"Ako se na poprečnu gredu lakše oruđe s jednom osovinom,onda treba ograničiti pomicanje donjih vodilica prema gore kako bi se kod nesimetričnoopterećenih oruđa izbegli udarci (npr. visikotlačne prese).U tu svrhu se ručica izvuče kod najnižeg položaja donjih vodilica (poluga), okrene prema natrag i ponovo utisne.Zatim se komandna ručica postavi na položaj *DIZANJE*.Time se donje vodilice podignu do normalne visine priključivanja.Za oslobađanje ručice ići obrnutim redom,ručica hidraulika u položaj -spuštanje-izvaditi polugicu,zakrenuti i utisnuti".VAŽNO-Pomicanje ručice vrši se samo ako su donje vodilice potpuno spuštene i u stanju mirovanja.

problem sa td 4506. Prilikom tamnjiranja se ugasio. Probao da upalim, nije verglao kako treba a akumulator je nov, dakle ima snage. Bacio je par kapi ulja na odusak i dimio je na njega. Posle nekog vremena je verglao ali nije upalio. Malo sam mu napumpao goriva na ac pumpi i onda je upalio. Nastavio da tanjiram, sve normalno. Kad sam stigao kuci probao da upalim i sve je bilo ok. Da napomenem da trosi malo ulja i da dimi pomalo na odusak od ranije a sad bas mnogo dimi tu dole. Da li se pregrejao? Sutra ce dobiti novi filter goriva jer je verovatno ovaj prljav. E, da, nemam termometar pa ne znam da li se pregrejao. Nije nesto tesko bilo, standardno, ali kad se ugasio kao da mu je bilo previse tesko. Gledao sam ulje, ima dosta. Sta dalje raditi? Ne bih da ispadne nesto vece ako mu ne pruzim ono sto mu sad treba... Dajte neki savet. Hvala.

Za torpeda da dimi na iberlaufu,nije nista cudno kada radi teske poslove.
Ali s'vremena na vreme,pozeljno je izduvati cilindre,jer se skupi prljavstina pa ne hladi dobro i naravno kontrolisati dotegnutost remena od ventilatora.

img20131007175122.jpg

@Rodic Kojom tanjurate torpedom, ja imam tanjuraču al Dravu 44 diska torpedo ide s njom al samo po asfaltu ako ju treba prevuc negdje, probao sam ljetos u strnjaku iza kuce ide 4. sporom al to nije poso vec mucenje traktora i sebe !

problem sa td 4506. Prilikom tamnjiranja se ugasio. Probao da upalim, nije verglao kako treba a akumulator je nov, dakle ima snage. Bacio je par kapi ulja na odusak i dimio je na njega. Posle nekog vremena je verglao ali nije upalio. Malo sam mu napumpao goriva na ac pumpi i onda je upalio. Nastavio da tanjiram, sve normalno. Kad sam stigao kuci probao da upalim i sve je bilo ok. Da napomenem da trosi malo ulja i da dimi pomalo na odusak od ranije a sad bas mnogo dimi tu dole. Da li se pregrejao? Sutra ce dobiti novi filter goriva jer je verovatno ovaj prljav. E, da, nemam termometar pa ne znam da li se pregrejao. Nije nesto tesko bilo, standardno, ali kad se ugasio kao da mu je bilo previse tesko. Gledao sam ulje, ima dosta. Sta dalje raditi? Ne bih da ispadne nesto vece ako mu ne pruzim ono sto mu sad treba... Dajte neki savet. Hvala.
kakav ti je vazdušni filter,msm i na fini i grubi????mnogi to rijetko mijenjaju a znači mu puno.

U tvom slucaju je kolega klip ribao.Nije ribao lezaj na radilici vec klip u stublini.Zagrijao se i klip poceo ribati i zato akumulator ga nije mogao lako verlati dok se nije malo ohladio.

Eto i to se desava. Stabljika od suncokreta je izbila onaj plasticni taloznik na rucnoj pumpi za gorivo i pao na zemlju a traktor preso sa tanjiracom preko njega pre nego sto se ugasio. Nafta curi aja trazim taloznik po zemlji i sreca imao sam grip klesta u alatu pa sam stisnuo crevo sa njima . Nasao sam ga neostecenog i namestio ga nazad.Dok sam ovo sliko i mobilni sam umazo od nafte. P.....eo sam.
attachment.php
attachment.php

Torpedo moze da ima paru na iberlaufu,ima velike razlike u tome kada duva ili kada ima paru...stavis ruku ispod iberlaufa i ako osetis kako duva kao da udara dim znaci motor je los,a ako samo ima paru to je normalno,to su gasovi kartera...kod mene na oba dva torpeda ima para,a motori su u perfektnom stanju :ppozdrav:

Jućer smo repu vadili fala bogu i završili bio sam u prijevo sa 7506 4wd, traktorčić je fantazija zmajevku koja vagne 85 metara pšenice vuće bez jebemti po muljavoj njivi, npr: kolega je pomagao sa landinijem blizzardom 95 iste prikolice torpedo dosta lakše ide oba dvojica imaju nove sve 4 gume i svi gledaju i nevjeruju torpedo svugdje prolazi bez problema a ovaj stenje, umire kako bi se reklo, torpedo me ugodno iznenadio, danas mi stize devedesetka s remonta nadam se da ce i ona tako ici !

- - - - - - - - - -

Dosta je vremena prošlo odkada sam piso da mi na td 9006 lupka nešta na motoru (tuca) kako smo radili mjenjač motor nismo nista dirali, pošto je mjenjač rjesen komplet, majstor ga je upalio jucer i poceo cackat po motoru danas me je zvao i reko da je kompresioni prostor bio u pitanjuna jednom klipu !

Gde bi mogao da kupim prednje tegove za Torpeda i koliko komada ima u kompletu? Hvala

pozdrav ljudi. treba mi pomoc - gde kupujete delove za torpeda? ja znam samo za konstadinovica iz ns ali sam hteo da cujem jos nekog pa da uporedim cene.

Neku noc ostavim traktor vani TD48, ujutro na kljuc prazan akumulator ?? Upali preko kablova ko mina.. Sad skinem kleme sa akumulatora dok radi stavim probnu lampu (12V) nista, stavim kleme na akumulator onda imam napon na alnaseru + /probna lampa pokazuje/ i imam napon na alternatoru na jednoj zici onoj prvoj .. Da li su najednom mogle cetkice da odu ili sta je vec ?? Ima li neko neku ideju sta da pogledam ?

Nazad
Vrh