Torpedo

Ako toliko ispusta onda moras rastavljati.Tu bi lako mogao biti sje...an lezaj na spojnickoj.Semerinzi su na gornjem snopu.Nemora se mjenjac rasturati da bi ih zamjenio.Vadi se samo spojnicka sa kucistem.Inace ovoliku rupu da napunis i kad bi moglo treba bar 30l ulja.
Pogled spreda od motora.

Pogled otpozada od mjenjaca.

Sta mi to trebalo neznam.da nije imao 500 sata .ja to nebi uzo .,nevalja kad stoji nevalja ka radi.pa kad valja je.emlig.a.uh

Nisi ti jedini koji se za.ebao sa tim traktorima. Mnogi su ovde kod mene kupovali, doduse duplake od 55 ks do 90 ks i u startu ulagali sto u druge traktore nisu godinama i sad ih prodaju, posle par sezona. Ja sam srecan da se nisam zeznuo da kupim 55 ili 75 pa da mucim muke.

Imam Torpeda 75cu. Od kada sam ga kupio poskakuje hidraulika. To poskakivanje je u poslednje vreme bilo mnogo intezivnije. Skinulu smo mazetnu na klipu i zamenili, bila je pocepana. Skinuli razvodnik i rasturili sigurnosni ventil. Navojna caura, ona sa navojem je ostecena. Takodje sediste ventila je nekako nepravilnog oblika i gumica koja prva ide 9 mm unutar razvodnika nema je. Da li je sigurnosni ventil uzrok poskakivanja i da pored zamenjene mazetne ne moze da zadrzi prikljucak kada je ugasen traktor? Sta mi preporucujete?

Najverovatnije da je on. I kod mene on pravi probleme, pa hidraulika bas bas cupka. Ne znam ima li posebno da se kupi, a cena razvodnika varira od proizvodjaca. Indijski i turski su jeftini, a Petoletka i original KHD (Deutz) su preko 100e.

Ma bas je ostecen sigurnosni. Zvao KND kazu nema kao rezervni deo. Kod njih ima dajcov samo ne znam kakvog li su kvaliteta, da ne kupim pa da bude isto problem. Jel neko kupovao kod njih i kako se pokazao?

Na Torpedu je najveca boljka razvodnik hidraulike i na pojedinim modelima menjac. Medjutim, ako se zna raditi i ne siliti traktor, on ce i trajati i nece se preterano kvariti. Ima nekih koji redovno skrse menjac, a ima nekih kod kojih on traje godinama:ppozdrav:.

Ako je ventil ostecen, mislim da se on ne moze remonovati. Uzmi izmenjaj gumice, sastavi pa probaj. Garnitura gumica za hidrauliku je oko 15e. Ako ne uspe, nov razvodnik ne gine.

To onaj sa oprugom i kuglicom unutra? Ostecen je suplji zavrtanj i sedista kuglice su blago izdeformisana. Zvao KND hrvatski razvodnik16 a u MV petoletkin 21000. Taj ventil kao reyervni deo nema.

To onaj sa oprugom i kuglicom unutra? Ostecen je suplji zavrtanj i sedista kuglice su blago izdeformisana. Zvao KND hrvatski razvodnik16 a u MV petoletkin 21000. Taj ventil kao reyervni deo nema.
Ako je Hidraulika Kutina (onaj hrvatski), trebalo bi da su dobri. Ljudi su ih hvalili na HR forumu. Probaj i malo izguglaj po njima. Petoletka ne znam kako radi jer je veliki deo firme otisao u privatne ruke. Imas u Juselu turske i indijske po mnogo nizoj ceni, ali je verovatno i kvalitet losiji:ppozdrav:

Ako je Hidraulika Kutina (onaj hrvatski), trebalo bi da su dobri. Ljudi su ih hvalili na HR forumu. Probaj i malo izguglaj po njima. Petoletka ne znam kako radi jer je veliki deo firme otisao u privatne ruke. Imas u Juselu turske i indijske po mnogo nizoj ceni, ali je verovatno i kvalitet losiji:ppozdrav:
Dobri su,ali pošto je mekan materijal,jako su kratkog veka :ppozdrav:

Gde bi mogao da kupim ovakve nosace retrovizora i koja je cena? http://fotkica.com/slike.php?slika=1_291443386_29c6vj7.jpg

Nazad
Vrh