Torpedo

Sve u svemu život sa "75 nije dosadan. Imao sam Dutz-a da kupim (u klasi 75-ice) i zajebao se što sam se nećkao. Bio malo ofucan ali ostalo tehnički na mestu i dok sam se ja predomišljao on ode za 6500eu.

pozdrav!
planiram da kupim torpeda 7506 sa prednjom vučom.i interesuje me dali može da nosi prskalicu od 600 litara sa 3 rezervoara.prskalica teži oko 1200kg napunjena (glavni rezervoar do 650 litara,rezervoar za ispiranje sve puni +njegova sopstvena težina).u specifikacijama stoji da jeste,može toliko da podigne,ali ovu prskalicu sam nosio sa zetorom 5718,i on može da ga podigne samo na nekih 40-ak cm,bez obzira što u njegovim fabričkim specifakicajama stoji da diže do 1700kg.
pa me interesuje kakvi su vaši iskusci sa ovim traktorom i njegovim podiznom moći.
pozz

Nosim ja Agromehaniku EN600/15mrx sa 7506 bez prednje vuče
U prskalicu staje 750l u glavni,50l u rezervoar za ispiranje i 15l u rezervoar za pranje ruku,a prazna prskalica je 350kg :osmeh:

A sta ti se desava u rikvercu,jel se stresa?

- - - - - - - - - -

tomić toma:kad radim po noći upalim dok se okrečem da vidim gdje trebam uć u idući prohod!
arkadije:to je transportni položaj na njivi se izvuku iz grede!
Andro,video sam spoljne cilindre kod tebe ranije.Da li bi mogao da kazes jeli ih dizes na rucicu hidraulika(kao i pre ugradnje) ili na posebnu komandu?Ako ti nije tesko da stavis neku sliku i iz kabine kako je povezano sve to i gde.Mislim da ce mi to trebati uskoro.

- - - - - - - - - -

Sve prednje vuce koje sam video kod Vas su četvrtaste,a kod mene je okrugla.O cemu se tu radi,da nije od nekog drugog traktora?

Imam problem sa hidraulikom na TD48. Kada podizem rucicom do kraja poluge idu tek do polovice, kada ukljucim finu regulaciji, mala rucica gore, onda sa velikom dize do vrha poluge... Hidraulika ne treska, cio dan drzi roto kosu ugasen i popusti cent na polugama i hidro klipu kose. Neko zna rjesenje ?

ljudi polomio mi se nekako onaj zracni prigusivac na torpeda 48 .cemu on sluzi? onde de vazduh ide u motor ima 2 zice??

jel to sluzi kada se pregre ili sta???

To je indikator zapusenosti vazdusnog filtera. Kad je zacepljen, stvara se veci vakum u usisnoj grani, taj indikator se aktivira, spoji kontakte i na instrumnt tabli zasija lampica od vazdusnog filtera.

Vazdušni filter redovno gledaj da izduvaš i drži ga čistog, kaiš od altenatora što tera turbinu isto proveravaj i nećeš imati problema, indikator kad se aktivira tvoja mašina se već dobrano nagutala prašine.

@Tomic Toma Nije mi nikako reagovala velika rucica i otvorim kad unutar puko onaj mali zeger i ispala polugica sa makaza. Stavim je na mjesto, zeger, povucem rucicu vidim pritiska oprugu na razvodniku, zatvorim i ne dize do kraja.. cim prebaci na regulaciju dize do vrha. pomijerao mi se polumjesec sa poluzjem (vanjske komadne) gore dolje, otpustio se onaj vijak na kucistu m6 koji ga svojim konusom fiksira. Pokusao pomjerati polumjesec gore dole, stelovati ali nista..

Pokusao sam danas i nju pomjerati, otkacim nazad na toplinku i dok je velika rucica gore pomicem ali bez promjene. Ne razumijem uopste ovu situaciju.

Mislim da je to sve do regulacije hidraulike koju mozes podesiti na ovaj nacin. Prebacis hidrauliku na finu reguaciju, poluge uravnas da budu paralelne sa zemljom a rucicu za podizanje stavis na polozaj 13 ili 14. Zavrces ili otpustas dok se poluge ne pocnu podizati gore. Ima negde na forumu(ne znam da li na ovom ili hrvatskom) detaljnije objasnjeno, ja pricam po secanju, ali u drugom racunaru imam negde sacuvan ceo post o podesavanju fine regulacije.

A sta ti se desava u rikvercu,jel se stresa?

- - - - - - - - - -

Andro,video sam spoljne cilindre kod tebe ranije.Da li bi mogao da kazes jeli ih dizes na rucicu hidraulika(kao i pre ugradnje) ili na posebnu komandu?Ako ti nije tesko da stavis neku sliku i iz kabine kako je povezano sve to i gde.Mislim da ce mi to trebati uskoro.

- - - - - - - - - -

Sve prednje vuce koje sam video kod Vas su četvrtaste,a kod mene je okrugla.O cemu se tu radi,da nije od nekog drugog traktora?
Kod mene je td 55 čini mi se da je tvoj 75 cilindri su spojeni na glavni klip na čelo ima već predviđeno za priključiti moram to poslikat već sam trebao al zaboravim!

- - - - - - - - - -

Znam taj postupak podesavanja, upoznat sam stime. Pokusat cu sutra i to.

Možda ti je počea pucat ona elastična čivija na kojoj je ta mala polugica što vuče ostale poluge,meni je to bio problem

@andro kada povlacim rucicu ona odmah reaguje na razvodni ventil i polugica pritiska oprugu na razvodniku i sabija je. Ne znam tacno na koju civiju mislis, da li mozes poslikati ili slika iz kataloga? Pokusao sam podesavati preko davaca impulsa ali samo dobijem da mi reaguje na nizem polozaju rucice kada je ukljucena regulacija, kada je iskljucim, opet dize do polovice. Da je okrenuta ona rucica za ogranicenje visine ispod sjedista ne bi mogao dizati do vrha ni sa regulacijom, je li tako ?

Nazad
Vrh