Torpedo

Evo malo osveženja za temu...
20150428072657.jpg

20150428075231.jpg

20150428075236.jpg

A evo i jedan video...

@mixer87: To je 90tka? Koliko kvalitetno je preradjena kabina? Mislim na dihtovanje protiv buke i prasine?

Jeste to je 90-ka, a za sve ostalo se obrati članu baderljica pošto je to njegov traktor... :ppozdrav:

Na 90-ki mi u transportu kada oduzmem gas i traktor pocne da usporava nesto mi cangrlja u dierencijalu,a kada ubrzava i ide konstantnom brzinom sve normalno.Jel imao neko slican problem.

Moze li se sa sigurnoscu znati sta je problem na torpedu 75, kada podjem da dizem kipu nece bez gasa, dam gas i dize ali sporo, cim pustim gas ona picne da se spusta polako?

Moguce da je ventil na razvodniku za kipu. On se moze remontovati, verovatno je neka gumica otisla pa popustaa ulje.

- - - - - - - - - -

Danas sam popizdeo sa mojim torpedom i turskim delovima. Prosle godine kupim nov volan za traktor u Juselu. Original za Torpedo ali uvoz iz turse. Kod mene na volanu osovina 25mm. NIsam mogao da ga skinem i isecem i razvalim i svucem. Da stavim nov kad ono prc! Gledam sto nece, izmerim rupa, ona 22mm aosovina 25mm! J...li majku turci. Gde samo nabavljaju subler za merenje precnika rupe? U diznilendu mozda?! Sta god da kupim tursko nije nizasta. Jedino sto turci znaju da naprave a da valja je Kebab:haha:
Ostaje mi sutra rodjak da vidi u Rumi na vaseu, a ako ne nadje gde ga kupiti?

Od kog godišta je 7506 adriatic?, i na šta da obratim pažnju pri kupovini,uzeo bih jedan a nisam se nešto susretao puno sa njima.

A možete li to malo bolje objasniti jer i mene zanima kupovina 7506. Znam za menjač ali na šta baš treba obratiti pažnju a nevidi se pri prvoj probi? Kakav je na kardanu zbog roto-drljače?
Alen 1972 ti si kupio pre dve godine ili tri, kako si zadovoljan na njega i šta mu zameraš?

Ma traktor je dobar. Mene trenutno zeza menjac i hidraulika ali nisam se ni trudio toliko da to sredim jer ne mogu ovde da nadjem dobrog mahstora za njih. Okretan je po meni. Imam i kineza od 55ks i torpedo mi trosi dosta manje od njega. Motori dobri sigurno. Menjac ima brzina dosta samo da je ispravan

Danas zvao za volan za Torpeda. Onaj sa rupom 24mm kosta 5000dinara!!! Pa jel' pozlacen kad kosta toliko? Ovi sa rupom 22mm 1500-2000din. Cist bezobrazluk:sjasi:.
Ima da razbusim ovaj 22mm i nekako nabudzim, 5000 za volan za NE DAJEM!

Ma traktor je dobar. Mene trenutno zeza menjac i hidraulika ali nisam se ni trudio toliko da to sredim jer ne mogu ovde da nadjem dobrog mahstora za njih. Okretan je po meni. Imam i kineza od 55ks i torpedo mi trosi dosta manje od njega. Motori dobri sigurno. Menjac ima brzina dosta samo da je ispravan

A šta te zeza u menjaču? Iskaču brzine ili ???

Iskace ali samo niz brdo. Jednom sam ga radio 500 e dao i nista opet iskace iz 1, 3 i reduktor iz sporih. Druga i cetvrta napred nikad al u rikverc iz njih iskoci a iz 1, 3 nece. Zanimljivo ali tako je.

Nazad
Vrh