zrine892
Član
Pa torpedo je sve svoje koristio za kabinu...barem nema 10 proizvodača kao za imt-e te slovenska ventilacija,te kabina od orašje...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
potpuno tako !! ali dobro cemu prepirke nemoj da ruzimo TORPEDO temuzrine892 je napisao(la):Pa torpedo je sve svoje koristio za kabinu...barem nema 10 proizvodača kao za imt-e te slovenska ventilacija,te kabina od orašje...
kombajner je napisao(la):potpuno tako !! ali dobro cemu prepirke nemoj da ruzimo TORPEDO temuzrine892 je napisao(la):Pa torpedo je sve svoje koristio za kabinu...barem nema 10 proizvodača kao za imt-e te slovenska ventilacija,te kabina od orašje...
! !!zrine892 je napisao(la):Super...kad bude netko kabinu popravljao onda obilazi cijelu bivsu Yugoslavije
Možda je baš to i problem sa IMT-om! Da se nekvare tako često možda i nebi bilo delova na svakoj trafici...(scena pred trafikom u nekom zabitom selu bogu iza nogu:Matić je napisao(la):A šta se na kabini popravlja?Možda karike i hilzne .Delovi za IMT su veoma dostupni bukvalno ih ima na trafikama.Stakla i kedere imaju staklo servisi koji ih šalju brzim poštama na kućnu adresu.
Epa preseli se u Adu, pa će da se takmiče majstori koji zna bolje da "natokari" rupu da naseda kako treba! A i rezervne delove prave, šta ti srce poželi! Šalu na stranu ipak mislim da je bolje imati traktor koji se manje kvari nego da su jeftiniji delovi, jer nakraju te popravke(za određeni vremenski period) izđu isto samo kod prvih manje sati provedeš šarafajući po traktoru...a kao što je poznato, baš onda crkne nešto kad ti je najpotrebnije(pa pola sezone provedeš u radionici umesto na njivi)Bobo je napisao(la):a zamisli dodjes u jednu trgovinu i trazis nesto za torpedo, pa nema, u drugoj nema, u trecoj ima a cjena da te glava zaboli...
Covjek je za torpedo 4006 generalku motora platio 12 000Kn (1650€), sto je "samo" duplo vise nego generalka za 539...
U okolnim selima imam 3x4006, 2x4806, 1x7506A i nisam od nikog od vlasnika cuo dobre rijeci za te traktore. jedan 4806 ima rasklimanu ruku sto izlazi iz puza volana, i malo joj fali da "preskoci". Novu ruku je nasao "samo" 150km daleko i po takvoj cjeni da je to nesto nezamislivo... Polovnu ne moze naci, a lokalni tokar niti jedan ne moze popraviti "rupu" da opet dobro nasjeda na osovinu puza.
Neznam Matiću ali kod mene u ulici ima par IMT-ova i stalno nešto popravljaju.... a rade 4-5 puta manje zemlje nego ja! Te polomi trkače u prednjoj vuči, te pokida poklopac hidrulika, te produva glava(što je još i bože pomozi) te ovo, te ono... Neznam dali je do traktorista ili do traktora, ali kolko su se napopravljali za godinu dana, ja nisam odkad vozim ove traktore koje imam.....Matić je napisao(la):Ali Mityoo ne kvare se uopšte često.Idu oni dugi niz godina bez ikakvih problema bez obzira da li ih vozi neko ko pazi ili neki sivonja koji se iživljava.Delovi su dostupni na svakom čošku jer ih najviše ima u voznim parkovima poljoprivrednih proizvođača.Za tebe je Zetor zakon jer si navikao na njega za mene je IMT bog i batina iz istih razloga
Bobo je napisao(la):a zamisli dodjes u jednu trgovinu i trazis nesto za torpedo, pa nema, u drugoj nema, u trecoj ima a cjena da te glava zaboli...
Covjek je za torpedo 4006 generalku motora platio 12 000Kn (1650€), sto je "samo" duplo vise nego generalka za 539...
U okolnim selima imam 3x4006, 2x4806, 1x7506A i nisam od nikog od vlasnika cuo dobre rijeci za te traktore. jedan 4806 ima rasklimanu ruku sto izlazi iz puza volana, i malo joj fali da "preskoci". Novu ruku je nasao "samo" 150km daleko i po takvoj cjeni da je to nesto nezamislivo... Polovnu ne moze naci, a lokalni tokar niti jedan ne moze popraviti "rupu" da opet dobro nasjeda na osovinu puza.
7000e po komadu ili zajednomityoo je napisao(la):Eto ako nekog interesuje juče sam čuo da u selu jedan prodaje 2 torpeda 90ks za 7000eura