Tomo Vinkovic

hvala Dejane,i kao što sam rekao uz njega sam dobio nekorišćen podrivač i plug dvobrazni takođe nekorišćen sa fabričkom bojom i posle dosta cenjkanja sve to za 1700e,e sad me zanima prikolica.tj.vaše mišljenje.Nudi mi čovek prikolicu za 700e,dimenzije 1.8m sa 2.5m,sa komplet instalacijom,i kaže da sve što prođe preko 50e atest on plaća razliku,inače prikolica ima i stranice,arnjeve,fioku za arnjeve kad se skinu i nove gume(ako ne laže kaže da je tovario 5m drva),a opruge je stavljao od gvožđa koje je savijao na vatru kod kovačkog majstora,pa me interesuje dal mi se isplati da je pravim ili kupim gotovu,inače je i ofarbana

Cjena traktora 1700e je sasvim OK.
Te dimenzije 1.8m sa 2.5m mislam da su ti prevelike za TV 821, a i cjena 700 evra za homemade prikolica e prevelika, da je oridinala tomina prikolica onda OK.
Moja prikolica, imas slike na ova tema na prethodne stranice je dimenzije 1.5x2m, materijal me kostao oko 200 eura, stime sta sam vec imao osovina od Lada 1200, imao sam i felge sa gume, frend mi je poklonio hidrocilindar, isto je vucem sa 821, tovarao sam je i do 3.5 metara drva.
Max dimenzije spored meni 1.5x2.2m, sve iznad je nehumano za traktora...
Evo ti jedna slika:

Uploaded with ImageShack.us

Uspio si , ali nisi izgleda kopirao pravi link pa slike nisu direktno postavljene , pogledaj moj post iznad i probaj onako , moraš kopirati gdje piše Link za FORUME ili za sve slike odjednom , onda kopiraš samo jedan link gdje piše LINKOVI ZA FORUME a koliko mi se čini da si kopirao link gdje piše " Pokazi prijatelju, i za Facebook " što ne daje gotovu sliku na forumu ,,,,,
A što se tiće TOMEKA , ne izgleda loše , a ove sitnice sam primjetio , naljepnica nije orginal , vijci su kroz haubu , nema prvih blatobrana , a rasvjeta na zadnjima blatobranima stvljena visoko ( neznam zašto nije stavljeno u već postojeće rupe nego su bušene nove ) fali poklopac razvodnika gasa ,, što bi bilo dobro staviti , kao i poklopac osigurača , to ti paše od stojadina ili jugića , a desnu stranu nisi ni poslikao tako da se ništa ne vidi sa te strane ,,,,,,,,,, ali nije loš .

---------- Poruka napisana u 20:48 ---------- Prethodna poruka je at 20:44 ----------

hvala Dejane,i kao što sam rekao uz njega sam dobio nekorišćen podrivač i plug dvobrazni takođe nekorišćen sa fabričkom bojom i posle dosta cenjkanja sve to za 1700e,e sad me zanima prikolica.tj.vaše mišljenje.Nudi mi čovek prikolicu za 700e,dimenzije 1.8m sa 2.5m,sa komplet instalacijom,i kaže da sve što prođe preko 50e atest on plaća razliku,inače prikolica ima i stranice,arnjeve,fioku za arnjeve kad se skinu i nove gume(ako ne laže kaže da je tovario 5m drva),a opruge je stavljao od gvožđa koje je savijao na vatru kod kovačkog majstora,pa me interesuje dal mi se isplati da je pravim ili kupim gotovu,inače je i ofarbana

Ovo za prikolicu što ti kaže GOSPOD i ja se slažem ,ali bi bilo bolje da je nekako poslikaš pa staviš na forum onda bi se dalo više reći ,,,,

ljudi,ima jedna tanjiraca za Tomu Vinkovic kod mene u selu na prodaju(kacenje u 3 tacke),znam da se retke pa ako nekom treba nabavicu telefon :ppozdrav:

Mislim da to nije puno para za prikolicu,i ja sam moju platio 85o eura,doduse tomina je original.

Pisao sam na temi prskalice ali nisam dobio zadovoljavajuci odgovor , pa rekoh da probam ovde.Da li je moguce prepraviti prskalicu koja je original za tomu stari tip da se kaci na imt 533.Znam da bi onaj kardan trebao da se promeni, ali me vise zanima da li ima veze smer okretanja, posto znam da tomica okrece kontra ono izlazno vratilo u odnosu na 533, pa i noviji tip

Za prkalica nema veze smjer okretanja kardana, mozes je okretat na koju god stranu zelis! Slobodno je prepravi...

tacno tako,za prskalicu nije bitan smer kardana,on je bitan kod atomizera i to samo zbog ventilatora,tj.polozaja lopatica

imam jedno pitanje u vezi atomizera,da li da kupim agromehanikin od 330l po ceni od 1430e,ili moravin od 350l po ceni od 1100e,mada skoro svi kazu da moravin ni prici ne moze ovom drugom,e sad,ima i druga dilema,dali vucni od 200l ili noseci od 330l,mada mi je vocnjak dosta ravan,ima blagi pad,ali je to zanemarljivo

pa bolje da je obrnuto,vucni od 330l i noseci od 200l,licno sam imao noseci od 200l i za Tomu 522 je to to ni l vise,a da je agromehanikin bolji to stoji!

znaci bolje je vucni iako je manji,a sta mislis noseci od 330l,ali ne mora da se puni pun,napunis 200l i nosis,i probas na svako prskanje po 20l vise pa dok ne vidis da se preteralo i tu stanes

moze i ta kombinacija,samo je bitno da je bezbedna,jer generalno su vucni bolji(sigurniji)ali 200l je malo...opet zavisi i to koliko imas za prskati

Sad znam da sam vidio to na agromehanikinom sajtu, ali eto nisam zapamtio.
Kad već uzimaš vučeni (a možeš to lako i prepraviti nošeni u vučeni), uzmi odma 440l, prvo iz razloga što je:
1. Bolje da manje puta puniš atomizer ( jer na 1ha trebaju ti 2 od 440l ili ti 4-5 od 200l,
2. U 440l sipš sredstva u količini za 500l (predviđeno) i dosta ti je lakše prilikom miješanja otrova nego da to razvaguješ na neke manje količine, a fabrički manja pakovanja sredstava su mnogo skuplja.
3. Veoma je mala razlika u cijeni između 200l i 440l a duplo je lakše raditi sa veći
4. Vučeni od 440l je duplo lakše vući traktoru nego li npr nositi nošeni od 200l.
5. Ako povećaš površinu, na preko hektara trebat će ti za jedno prskanje minimalno 5 atomizera, pa zamisli mješanje otrova, odlazak po vodu , praćenje dokle si stigao i sve ostalo.

To je moje iskustvo, pa ti vidi.

ali problem je sto prave vucne od 200l pa tek onda sledeci je od 600l,nema nista izmedju,a nosene imaju od 330l pa valjda navise,tj imaju nosene i od 200l po ceni oko 1300e

Poslednja izmena:
Ima i nošeni od 200 i to 100%.
I pogledaj kako se to prepravlja, tačnije napravi se kačenje a atomizer se i "ne prepravlja". Ima negdje na forumu ili u ovoj ili u nekoj drugoj temi. Lako se tio napravi.
Evo slika, koje sam na brzinu našao, ali ima što je jedan član poljoinfa radio i to je najbolje rješenje mada ti i ovo možda i ovo posluži.
hvzebc.jpg

24c739f.jpg

da se ne zabunimo:

ako neces prepravke,onda taj noseni od 330l,ali sa napomenom da ce ga punog Tomo teze nositi
ako ides sa prepravkom onda 400-440 litara vuceni

Nazad
Vrh