Tienu tractors

Zapadni traktori ni bizu ne izlecu sa modelima kao kinezi ali ni blizu.
Da znas ti kolega da i taj Dima i taj Misa imaju po milion,dva eura delova za ruse na lageru i opet nemaju sve sto treba,zamisli koliko je novca potrebno da se obezbedi ozbiljan lager delova za bar 10 marki po bar 10 modela kineza koji su trenutno kod nas prisutni pa onda uzmi u obzir da ce ih biti prodato po lupam 50 komada ili 100 pa kinez izaci nov model ili varijaciju istog,ko ce da ulozi tolike pare ds stoje, NIKO.
Tacno tako...uvoznicima tih traktora se vise isplati da ti daju zamenski nov traktor nego da drze toliki lager,pogotovo sto ce na jednom modelu traktora u par godina biti mnogo izmena.

Nema to veze sa Micubisijem, svi imaju identicne 1.5 turbo benzince, menjaci su im ocajni, Mercedesov 4G-tronic iz 80-ih je za te njihove cudo tehnike. A za te njihove ekrancine, piano plastike i vestacke koze koje odaju utisak luksuza me tako zabole... lakat. Ta auta su pravljena po meri novokomponovanog kupca, kome auto ne znaci nista, kome su samo ti glupi gedzeti bitni, koga ne zanima sta je ispod haube, jer ne zna ni kako to tu ni funkcionise. To je sad vec zalosno, hiper produkcija, reciklaza, i sve nanovo... Ekologija do moga.

I svi ti 1.5l trose po meni prilicno. Kia moja je 1.6 180ks trosi 6-7l kako vozis. Kinez ide 8-9-10l i nema tu ugladjenost jos

Koja bre ugladjenost, To je motor reda radi. Za 30000 eura, koliko kostaju ti PRC SUV-ovi, moze i pravi auto da se kupi. Ko ne zeli polovno,moze nov Sportage/Tucson. Pa i Duster/Bigster je bolja kupovina. A mozda i najbolja Renault Austral.

Jbg kinezi su u prednosti jer se sklapaju kod nas pa se lakše dobije povrat. Jel važi to i za Belarus?

Sportage je odlican auto. Od 2021 vozim ih
Koja bre ugladjenost, To je motor reda radi. Za 30000 eura, koliko kostaju ti PRC SUV-ovi, moze i pravi auto da se kupi. Ko ne zeli polovno,moze nov Sportage/Tucson. Pa i Duster/Bigster je bolja kupovina. A mozda i najbolja Renault Austral.
u Kini kostaju 15k dolara Prc Suv u rangu Kia Sportage.

Ma svaka čast kinezima na napretku, meni je i drago što je tako velika ponuda traktora, po koliko toliko pristupacnim cenama, jer zapadni su otišli skroz u ofsajd sa realnošću. To će uskoro kupovati samo oni koji ne znaju šta će sa parama, a ostatak bolje i nov Kinez, nego polovan zapadnjak sa preko 10 000rc. Verujem da ce ih usavrsiti, i biti u ponudi sa PS, menjačem, jer takvih vec ima u ponudi u Kini. Oko delova, kod određenih brendova nece biti problem jer im je platforma ista, na određen rasponu snage, samo se motori razlikuju.
Kad pogledamo gde im je danas auto industrija, u odnosu na par godina, skidam im kapu.
Problem kod kineskih automobila, je velika marža evropskih prodavaca, da ne bi ugorzavali evropske proizvodjače vozila, tako da se po meni nešto i ne isplati kupovina istih, jer je trenutno upitna podrška sa delovima, i daljom postprodajom, ali BYD ima itekako svetlu budućnost i na našem tržištu.
Oko klasika, to neće postojati ni kod današnjih proizvodjača iz evrope, jer su sve plastične sklepotine, npr. audi je imao bolji kvalitet pre 10 godina, nego li danas, a to je i kod ostalih premium proizvodjača primetno, a cene podigli u nebesa. Dok srednja klasa donekle i opravdava skok cena, jer su povećali kvalitet ali kinezi prednjače, samo sto je problem cena.

Cene tih masina u Kini su smesne. Imate internet moze se sve naci.
Kada sam kupovao Telehendler kineski dolar je bio 110din sad je 100din sto znaci sa realno sve masine bez problema mogu pojeftinijiti 10%. Medjutim ne pojeftinjuju nista. Plugovi tamo kopije Lemkena (imaju xy plavih plugova) su 3-4k dolara za 3 brazde.
Transport je skup i ima carina 10-12% nisam siguran
neznam za traktore al evo ja sam u martu kupio tamo dc pumpu potapajucu 1,5kw za solarno navodnjavanje tad je bila 450eu i platio 20%pdv plus 10% carinu sad pre neki dan sam kupio jos jednu istu takvu da imam u rezervi i cena je bila 320 eu znaci 100eu ili 30% jeftinije,,,,ovde kod nas za takvu traze oko 150.000din znaci imaju 3x zaradu uloze1 dobiju 3 din sad kako je sa traktorima neznam

Poslednja izmena:
jedino sto sad par godina nece biti jefitnih kineskih polovnih aut, a i sto ces za iste pare moci kupiti kineza koji je izasao iz otplate ili neki vw skoda mazda duplo starija ako me abs duplo al tu je

neznam za traktore al evo ja sam u martu kupio tamo dc pumpu potapajucu 1,5kw za solarno navodnjavanje tad je bila 450eu i platio 20%pdv plus 10% carinu sad pre neki dan sam kupio jos jednu istu takvu da imam u rezervi i cena je bila 320 eu znaci 100eu ili 30% jeftinije,,,,ovde kod nas za takvu traze oko 150.000din znaci imaju 3x zaradu uloze1 dobiju 3 din sad kako je sa traktorima neznam
Ako nadjes vremena da opises koju si tacno pumpu kupio, koliki je protok? Jesi li i ostalo nabavio , radio , panel , i sta jos? Kolko te kostalo i iskustva ukratko?

Nazad
Vrh